Skoči na glavno vsebino

Desguaces Autoeco

Galerija

Konzolni regal
Skladiščenje 5 starih avtomobilov drug na drugem
Konzolni regal
Enostavno rokovanje. Polica z vodilnimi tirnicami.
Konzolni regal
Dvostranski konzolni regali za shranjevanje 5 vozil drug na drugem

Visoko skladiščenje izrabljenih vozil

Špansko podjetje za razgradnjo avtomobilov Desguaces Autoeco izrabljenih vozil ne skladišči več na tleh, temveč na konzolnih regalih podjetja OHRA. Tako je podjetje s sedežem v kraju Lugo v Španiji povečalo svoje skladiščne zmogljivosti, pa tudi razbremenilo svoje zaposlene. Zahvaljujoč visoki nosilnosti regalov podjetje danes skladišči vozila, katerih največja teža je lahko kar 2 toni, na petih ravneh. Posebej zasnovani regali omogočajo celo skladiščenje kombijev. 

Zaradi uporabe konzolnih regalov lahko Desguaces Autoeco sedaj na obstoječem zemljišču skladišči več vozil. Pri tem omogoča regalni sistem fleksibilen dostop do vsakega vozila, ne glede na raven, na kateri je skladiščeno. Karoserij torej za dostop do želenega vozila ni treba premeščati. S tem zaposleni prihranijo veliko časa, poleg tega pa je večja tudi varnost pri delu. 

Glavni razlog, da se je podjetje Desguaces Autoeco odločilo za regale podjetja OHRA, vodilnega proizvajalca konzolnih regalov na evropskem trgu, sta bili njihova visoka nosilnost in stabilnost. Vsi nosilni elementi regalov OHRA so namreč izdelani iz polnostenskega, vroče valjanega jekla. To omogoča tudi skladiščenje težkih bremen na relativno visokih regalih: v podjetju Desguaces Autoeco so stojala regalov visoka 7.210 milimetrov. Tako je na njih prostor za pet skladiščnih ravni (na najnižji ravni ležijo vozila neposredno na nogah regala). Jekleni polnostenski profili – v primerjavi z regali iz pločevinastih profilov – zagotavljajo potrebno trdnost, da se profili med udarci ne upognejo. 

Za skladiščenje kombijev je podjetje Desguaces Autoeco poleg tega namestilo posebne konzolne regale: ti omogočajo (vključno s peto) dve skladiščni ravni, pri čemer je najvišja raven nameščena na višini 2.300 milimetrov. Tako je mogoče brez težav skladiščiti tudi višja vozila. Vsaka od enostransko nameščenih regalnih konzol pri tem nosi do 1.200 kilogramov, kar pomeni, da smejo tukaj skladiščena vozila tehtati do 2,4 tone. 

O podjetju Desguaces Autoeco:

Desguaces Autoeco se ukvarja z razgradnjo vseh vrst vozil – od osebnih vozil do kombijev. Pridobljene nadomestne dele nato pošilja po vsej Španiji. Podjetje ima sedež v kraju Lugo na severu Španije.