Skoči na glavno vsebino

DFH Haus

Galerija

pallet racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking with roof

Skladišče za materiale vseh vrst – od majhnih kartonastih škatel do velikih gradbenih elementov

Podjetje DFH Haus CZ je za svojo izdelavo nizkoenergijskih lesenih hiš v kraju Žákavá svoje skladišče razširilo in moderniziralo z regalnimi sistemi podjetja OHRA. Konzolni regali na prostem s skupno dolžino skoraj 250 metrov na petih skladiščnih ravneh omogočajo prostor za do 13 metrov dolge pakete z lesnim gradbenim materialom, pri čemer je blago z integrirano streho zaščiteno pred vremenskimi vplivi. V notranjosti omogočajo paletni in konzolni regali z mrežastim dnom prilagodljive skladiščne zmogljivosti za najrazličnejše izdelke – od paketov z vijaki do končnih montažnih gradbenih elementov hiš. 

Podjetje DFH Haus CZ izdeluje predvsem montažne hiše znamke Okal – pri tem ne gre za serijske projekte, temveč za individualno načrtovane in izvedene trajnostne hiše. Skladno s tem so potrebe za skladiščenje materialov, potrebnih za izdelavo elementov montažnih hiš, velike. Da bi zagotovilo dovolj skladiščnih kapacitet, je podjetje leta 2018 namestilo prve konzolne regale na prostem, ki zahvaljujoč vročemu cinkanju in poševni strehi kljubujejo vetru. Regali so visoki približno 6 metrov in ponujajo do pet skladiščnih ravni, pri čemer vsaka od 1.200 milimetrov dolgih konzol nosi težo do 1 tone. 

Leta 2019 so bili ti regali dopolnjeni z dodatnimi vrstami, tako da je danes na skupni regalni dolžini približno 250 metrov na prostem na voljo skladiščni prostor za dolgo blago. Hkrati je podjetje DFH Haus CZ postavilo skladiščno halo, ki je prav tako opremljena z regali OHRA. V hali so bili uporabljeni konzolni in paletni regali. Konzolni regali so opremljeni z mrežastim dnom, ki omogoča skladiščenje blaga najrazličnejših dimenzij brez motečih vmesnih opornikov. Širine predelkov paletnih regalov so bile individualno prilagojene zahtevam podjetja DFH Haus CZ. Zaradi stabilne konstrukcije regalov OHRA, katerih nosilni elementi so vsi izdelani iz polnostenskih jeklenih profilov, dosežejo regali celo pri širini predelka 3,9 metra nosilnost predelka v višini 4 ton. 

Tehnični parametri regalov pa so bili zgolj eden izmed razlogov, zakaj se je podjetje DFH Haus CZ odločilo za skladiščne rešitve OHRA. Prav tako pomembna sta bila dolgoleten dober odnos z vodilnim evropskim proizvajalcem konzolnih regalov in prodajna pisarna v Češki republiki, kar je omogočilo individualno svetovanje na lokaciji sami.

O podjetju DFH Haus CZ s.r.o.:

Podjetje DFH Haus CZ s.r.o. s sedežem v Žákavi je hčerinsko podjetje največjega izdelovalca montažnih hiš v Nemčiji, podjetja DFH Deutsche Fertighaus Holding AG. Češko hčerinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1995 in se do danes osredotoča pretežno na izdelavo nizkoenergijskih lesenih hiš znamke OKAL za nemški trg. Znamka OKAL velja z več kot 89.000 zgrajenimi hišami za pionirja v panogi in je sinonim za individualno gradnjo od načrtovanja vse do predaje hiše na ključ. Leta 2013 je hiša OKAL postala prva enodružinska hiša s certifikatom Nemškega združenja za trajnostno gradnjo (DGNB). Samo leto zatem je znamka OKAL dosegla najvišjo platinasto certifikacijsko stopnjo istega združenja.