Skoči na glavno vsebino

Dombal

Galerija

Skladišče s konzolnimi regali za konstrukcijski les

Varno in zaščiteno pred vremenom

Naraščajoča ponudba izdelkov in rastoče dostopne številke do skladiščenega blaga so bili za poljsko trgovsko podjetje z lesom Dombal razlog za modernizacijo njihovega skladišča za konstrukcijski les. Uporabljeni so bili konzolni regali OHRA, ki po zaslugi integrirane strehe ne ščitijo le pred vremenskimi vplivi, ampak z njihovo stabilno konstrukcijo omogočajo tudi varno skladiščenje težkih paketov lesa.

Dombal prodaja s svojega sedeža podjetja v Varšavi les za vrtno arhitekturo (na primer ograje, deske za terase in vrtne paviljone), konstrukcijski les in blago za ureditev igrišč. Zraven tega nudi podjetje svojim strankam različne storitve kot so konstrukcije po meri, izvedbo montažnih del ali individualno izdelavo lesenih izdelkov. S tem se podjetje Dombal usmerja tako na oblikovalce vrtov kot tudi na gradbena podjetja in zasebne odjemalce. 30 zaposlenih je v letu 2011 ustvarilo promet v višini okrog 3,5 milijonov evrov.

Les hranijo v zunanjem skladišču – žagan les in konstrukcijski les v paketih dolžine do 10 metrov, drugo blago v različnih manjših kupih. Za to uporablja podjetje Dombal konzolne regale specialista za regalne naprave OHRA, ki ima sedež v Kerpnu v Nemčiji. Podjetje Dombal je prepričala predvsem stabilna konstrukcija regalnih stebrov iz toplo valjanih kovinskih profilov: IPE stebri s polnim profilom se pri udarcih elastično umaknejo in ohranjajo v nasprotju s konstrukcijami iz pločevine tudi pri grobi skladiščni rabi trajno svoje statične lastnosti. S tem regalni sistem izpolnjuje najvišje varnostne zahteve.

Zraven tega so konzole vpete premično in se pri udarcih s strani viličarjev ali blaga umaknejo – to preprečuje poškodbe regala in predvsem blaga. Konzole so v stebre regalov vpete v razmaku 100 milimetrov in se lahko prestavijo brez uporabe orodja. Slednje podjetje Dombal pridno izkorišča, in sicer za prilagajanje razmakov skladiščnih ravni aktualnim potrebam. Pri podjetju Dombal so bile uporabljene konzole z dolžino 1200 milimetrov in nosilnostjo 800 kg na konzolo.

Na 7 metrov visoke stebre regalnega sistema nameščena streha ščiti blago pred dežjem, snegom in soncem. Montažo strehe je podjetje Dombal izvedlo v lastni režiji; OHRA je v ta namen izračunala vetrne obremenitve in ustrezno temu načrtovala konstrukcijo regalne naprave. Naprava je bila končana v le treh mesecih – od načrta do postavitve.

The customer Descamps is very much satisfied with the planning, execution and installation of the roofing. This confirms its intention to expand the hall shortly by a further 15 meters. Thus, to maintain the whole architecture - a smart value for the whole company.