Skoči na glavno vsebino

DWF Baustoff-Fachhandel

Galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized, with roof
cantilever racking
cantilever racking galvanized, with roof

DWF Baustoff-Fachhandel: retro prenova skladišča

Zahvaljujoč razširitvi svojega skladišča na lokaciji Berlin-Pankow s paletnimi in konzolnimi regali podjetja OHRA je podjetje DWF Baustoff-Fachhandel bistveno povečalo svoje obstoječe skladiščne zmogljivosti. V novi skladiščni hali smo paletne in konzolne regale kombinirali tako, da smo ustvarili optimalno število skladiščnih mest za najrazličnejši strešni in fasadni gradbeni material in bistveno povečali skladiščne zmogljivosti. Pri tem je podjetje DWF s pridom izkoristilo obstojnost regalov OHRA in kontinuiranost palete izdelkov tega strokovnjaka za regale iz Kerpna: v duhu trajnostnega razvoja in gospodarnosti smo v novem skladišču namreč uporabili regalne elemente, ki so bili nameščeni že leta 2010 v »starem« skladišču.

Nova, 12 metrov visoka skladiščna hala stoji na površini 1.000 kvadratnih metrov in ponuja dodatni prostor za nove artikle, na primer fasadne panele, izolacijske plošče in les za konstrukcije. Številni izdelki, ki so zdaj udobno in varno spravljeni v regalih, so bili prej skladiščeni na prostem in na tleh. Tako smo s paletnimi regali višine do 6,58 metra in konzolnimi regali višine do 7 metrov razširili skladiščne zmogljivosti in bistveno izboljšali dostop do blaga. Skupno je podjetje OHRA namestilo štiri približno 18 metrov dolge regalne vrste paletnih in konzolnih regalov, vzdolž notranjih sten hale pa dva 25,5 metra dolga konzolna regala s šestimi skladiščnimi ravnmi. Poleg tega so na prostem nameščeni še dodatni konzolni regali, ki skrbijo za shranjevanje neobčutljivega gradbenega materiala.

Nova hala dopolnjuje obstoječo skladiščno halo, ki je bila prav tako opremljena z regali OHRA. Dele tega regalnega sistema smo uporabili v novo zgrajeni hali. OHRA namreč skrbi za kontinuiranost palete izdelkov – v podjetju DWF uporabljeni konzolni regali tipa K60 so na trgu že približno 40 let, paletni regali tipa P3 pa 30 let. Tako so tudi za stare regale na voljo nadomestni deli, poleg tega jih je mogoče tudi brez težav vgraditi v nove regalne sisteme – na primer v primeru razširitve skladišča kot pri podjetju DWF ali pri selitvi podjetja. Pri tem se stara sidra, vijaki in podoben pritrdilni material nadomestijo z novimi, medtem ko je mogoče palice, okvirje, konzole in opornike brez težav uporabiti znova, pri čemer podjetje OHRA svojim strankam izčrpno svetuje glede možnosti »preporoda« svojih regalov.

 

O podjetju DWF Baustoff-Fachhandel:

Podjetje DWF Baustoff-Fachhandel GmbH je bilo ustanovljeno leta 2007 v brandenburškem Rheinsbergu. Že leta 2008 se je kot partner pridružilo trgovski kooperaciji COBA, ki spada med vodilne na področju strešne kritine. Leta 2009 je podjetje Rolf Dammers oHG postalo uradni družbenik podjetja DWF. DWF poleg sedeža na lokaciji Berlin-Pankow vodi še podružnico v kraju Eberswalde. Nudi obsežno paleto gradbenega materiala za strehe in fasade in je zato usmerjeno h krovcem, tesarjem in kleparjem. Investitorji in lastniki hiš so pri podjetju DWF poleg tega deležni profesionalnega svetovanja s področja strehe in fasade.