Skoči na glavno vsebino

Fehr

Galerija

automatic warehouse
Automatic storage warehouse
Automatic cantilever racking system with stackercrane at a timber wholesale
Automatic storage warehouse
Automatic storage warehouse with a transfer station in front of the cantilever racking system
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, stacker crane
automatic warehouse, cantilever racking

Novogradnja skladišča z visoko učinkovitostjo

Osrednji del nove tovarne podjetja Robert Fehr AG v mestu Andelfingen v Švici je polavtomatiziran sistem skladiščenja za do 6.000 milimetrov dolge in 2.500 milimetrov široke lesene gradbene plošče. Podjetje OHRA je poskrbelo za tehniko skladiščenja, naprave za upravljanje regalov in nadzorno programsko opremo. Posebna značilnost polavtomatiziranega skladišča je kompaktna zasnova in visoka izraba prostora, ki omogoča visoko zmogljivost skladiščenja in nizke stroške skladiščenja.

Podjetje Robert Fehr se je s svojo filozofijo podjetja za ekološke predelave domačih surovin uveljavilo kot eno izmed vodilnih podjetij v regiji. Uspeh podjetja je zahteval novogradnjo, posledično pa tudi širitev tesarstva, delavnice in skladišča. 

V ta namen je podjetje Ohra priskrbelo tehniko regalov in skladiščenja: proizvajalec s sedežem v Kerpnu, Nemčija, se je specializiral za regalne sisteme za trgovino z lesom in je vodilno podjetje na evropskem trgu za konzolne regale. 

Polavtomatizirano skladišče z enim hodnikom dolžine 40 metrov ponuja prostor za različne materiale v obliki plošč za notranjo ureditev in mizarstvo. Skladišče se razprostira na dveh nadstropjih, shranjevanje pa poteka ob strani prek drugega nadstropja. Do 4 ton težki paketi plošč za suho gradnjo, MDF plošč, ivernih ali vezanih plošč so shranjeni v dveh enostranskih konzolnih regalih, medtem ko se najvišji izmed devetih nivojev polic nahaja na višini 7,5 metrov, največja globina shranjevanja pa znaša 2500 milimetrov.

Da bi dosegli večjo prilagodljivost po višini skladiščenja in s tem izboljšali izkoriščenost prostora, se lahko posamezne konzolne roke vpenjajo na stebre v 50-milimetrski raster (standardni raster znaša 100 milimetrov). Glede na to, da roke niso privite, se lahko regali hitro in brez orodja prilagodijo spreminjajočim se dimenzijam izdelka. Nastavitveni vijaki omogočajo enostavno niveliranje nivojev konzolnih regalov. 

Rešitve, ki jih je oblikovalo podjetje OHRA, da bi izpolnilo zahteve podjetja Robert Fehr, omogočajo zelo kompaktno zasnovo celotnega prostora za shranjevanje. Polavtomatizirano ravnanje s ploščami ne vodi le do visoke kapacitete shranjevanja na določeni površini, temveč tudi do zmanjšanega tveganja za poškodbe regalov in uskladiščenega blaga. Hkrati je ta način bistveno pospešil procese pri sprejemanju blaga.

Robert Fehr uporablja regalne sisteme podjetja OHRA že 20 let. Tako so bila pri novogradnji obrata poleg polavtomatiziranega skladišča s konzolnimi regali znamke OHRA opremljena tudi druga območja za skladiščenje, in sicer skladišče za furnirje in zunanje skladišče.

O podjetju Robert Fehr:

Korenine podjetja Robert Fehr GmbH segajo v leto 1944, ko je Robert Fehr starejši ustanovil sodarsko delavnico. Pod vodstvom Roberta Fehra mlajšega se je podjetje od leta 1975 razvilo v mizarsko delavnico s široko paleto izdelkov, leta 1985 pa se je preoblikovalo v družinsko podjetje. Danes njihova ponudba obsega tako kuhinje kot tudi zunanja in notranja vrata ter celotno notranjo ureditev prostora. Cilj je izdelava individualne, dostopne švicarske kakovosti v popolni lastni proizvodnji. Podjetje Robert Fehr trenutno zaposluje okrog 60 delavcev.