Skoči na glavno vsebino

FX Ruch

Galerija

Prostor za raznolikost

Trgovec z gradbenim materialom FX Ruch se je pri prenovi in novogradnji svoje prodajalne z gradbenim materialom v Radolfzellu v celoti zanesel na regale podjetja OHRA. Kljub različnim materialom, oblikam in velikostim različnih izdelkov je podjetje lahko vse potrebne regalne sisteme dobilo na enem mestu pri strokovnjaku za skladiščno tehniko iz Kerpna. S prilagojenimi paletnimi in konzolnimi regali za uporabo v notranjih prostorih in na prostem je podjetju FX Ruch uspelo združiti visoko zmogljivost skladiščenja z bistveno učinkovitejšimi logističnimi procesi.

Trije skladiščni prostori na 6000 kvadratnih metrih
S prenovo in novogradnjo prodajalne v Radolfzellu je podjetje želelo pridobiti več prostora za večje število izdelkov ter izboljšati kakovost in hitrost časa pretoka blaga. Zaradi neučinkovite uporabe skladiščnih zmogljivosti na 6000 kvadratnih metrih je do zdaj prihajalo do zamud pri postopkih skladiščenja in pridobivanja iz skladišča ter s tem pri prevzemu blaga s strani strank. Poleg velikega skladišča na prostem in 1500 kvadratnih metrov velike skladiščne hale je novi 1000 kvadratnih metrov velik prostor za dostop z vozili osrednja točka posodobljene prodajalne.

22 posamičnih regalov
Zaradi različnih materialov je podjetje OHRA skladiščne prostore opremilo s konzolnimi in paletnimi regali. Skupaj je bilo nameščenih 22 regalov z enojno in dvojno globino, visokih do 7500 mm. Nosilnost in število regalov, skladiščne ravni in dodatna oprema vsakega regala so individualno prilagojeni glede na različno blago. Regali v notranjih prostorih so lakirani v izbrani barvi, zunanji pa so pocinkani in tako zaščiteni pred vremenskimi vplivi. Nekateri regali so opremljeni s podpornimi mrežami in mrežastimi rešetkami, da bi bili čim bolj prilagodljivi pri skladiščenju izdelkov različnih dimenzij. Posebnost je tudi končni regal v hali: zasnovan je bil tako, da je mogoče na razdalji med osmi namestiti zagatno steno, s čimer ustvarja hrbtno steno zgradbe.

Učinkovitejši prevzem in dovoz
S prestrukturiranjem skladiščnih prostorov s konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA je podjetje FX Ruch lahko bistveno izboljšalo kakovost in hitrost logističnih procesov. Blago je mogoče dostaviti in uskladiščiti hitreje, skrajšali so se časi pretoka blaga, stranke pa svoje izdelke prejmejo v veliko krajšem času.