Skoči na glavno vsebino

Gaigher + Penn

Galerija

Več prostora in varnosti za celoten nabor izdelkov

Podjetje Gaigher + Penn, specializiran trgovec z gradbenim materialom za strehe in fasade s sedežem v severnem delu Münchna, je regale iz pločevine, ki jih je do zdaj uporabljalo in delno tudi samo zvarilo, nadomestilo s profesionalnim regalnim sistemom podjetja OHRA. Konzolni regali s svojo nosilnostjo ne zagotavljajo zgolj večje skladiščne zmogljivosti, temveč tudi bistveno večjo varnost za zaposlene. Poleg tega vključena strešna konstrukcija ščiti blago pred vremenskimi vplivi. Z novim regalnim sistemom je podjetje v obstoječi hali pridobilo tudi prostor za obsežno ponudbo pločevine, s čimer je še okrepilo svojo trditev, da je ponudnik celotnega nabora izdelkov na področju streh in fasad.

Stari regal z neprilagodljivo pločevinasto konstrukcijo
Regalna stojala dosedanjih paletnih regalov so bila sestavljena iz zložene pločevine. Taka konstrukcija je sicer cenovno ugodna, vendar je dovzetna za udarce, ki so denimo zelo verjetni pri uskladiščenju in izskladiščenju z viličarjem. Pri tem lahko nastane trajna škoda na pločevinastih stojalih, ki ogroža nosilnost regala in lahko povzroči upogibanje. Ker so v podjetju regale izdelali sami, ni bilo mogoče natančno določiti nosilnosti, zato tudi niso imeli nameščenih oznak z navedeno največjo dovoljeno obremenitvijo. Obrat zato ni več izpolnjeval zahtev glede varstva pri delu. Konstrukcija, ki so jo delno zvarili sami, pa tudi ni bila dovolj prilagodljiva za skladiščenje širokega nabora izdelkov specializiranega trgovca, saj višine skladiščnih ravni ni bilo mogoče nastavljati.

Polnostenski jekleni profili zagotavljajo trajno stabilnost
V novem regalnem sistemu OHRA so vsi nosilni elementi izdelani iz polnostenskih vroče valjanih jeklenih profilov. Udarce preprosto odbijejo in trajno obdržijo svojo visoko nosilnost. Poleg tega omogočajo vitko zgradbo, ki zagotavlja kompaktno skladiščenje na majhni površini. Regali s standardno višino stojala okoli 6500 mm omogočajo štiri skladiščne ravni (vključno z ravnjo tik nad tlemi). Konzolni regali dolžine 1200 mm prenašajo obremenitev do 1200 kg in so prilagodljivo obešeni, tako da je višino skladiščnih ravni mogoče kadar koli prilagoditi brez orodja. Regalne konzole imajo opornike iz mrežastih rešetk, zaradi katerih skladiščnega prostora ne prekinjajo moteči podporniki – podjetje Gaigher + Penn pa lahko na regalih priročno skladišči letve pa tudi pločevino ali različne manjše izdelke. Okoli 3 m globoka streha, ki je nameščena na stojala regalov, ščiti blago pred padavinami.

Več izdelkov na enaki površini
Podjetje Gaigher + Penn je skupaj namestilo pet 18-metrskih vrst regalov. Ti na enaki površini omogočajo skladiščenje bistveno več izdelkov kot stari regali. Tako je lahko podjetje Gaigher + Penn zagotovilo več prostora tudi v stari obstoječi hali:izkoristilo ga je za dodatne regale OHRA za skladiščenje izdelkov iz pločevine. S tem je lahko specializiran trgovec svojo ponudbo izdelkov razširil z izdelki za kleparstvo.

O podjetju Gaigher + Penn:
Podjetje Gaigher + Penn je bilo ustanovljeno leta 1908 in je danes ponudnik celotnega nabora visokokakovostnih izdelkov na področju streh in fasad. Družinsko podjetje s sedežem v Münchnu trenutno zaposluje približno deset ljudi in posluje s prometom v višini petih milijonov evrov.