Skoči na glavno vsebino

Getzner

Galerija

cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls
cantilever racking, storage of textile rolls

Hiter dostop do osnov za tkanje

Podjetje Getzner Textil Weberei, Gera, je še pred enim letom tkalske navoje, ki so potrebni za proizvodnjo visokokakovostnega damasta za oblačila, skladiščilo na tleh. Vendar pa so se zaradi tega na osnovah za tkanje neprestano pojavljale poškodbe in tudi dostop do navojev, ki so jih tisti trenutek potrebovali, je bil otežen. Tako so se konec leta 2018 odločili, da bodo v svojem skladišču za tkalske navoje uporabili konzolne regale OHRA. Na treh do 25,2 metra dolgih regalih je zdaj prostora za skupno 124 tkalskih navojev, od katerih je vsak težak do 800 kilogramov. Tako je danes mogoč dostop do neposredno katerega koli tkalskega navoja, podjetje pa ima vedno dober pregled nad skladiščenim blagom. Z uvedbo novih regalov so se pri izognili tudi poškodbam tkalskih navojev.

Podjetje Getzner Textil Weberei, ki je hčerinsko podjetje družbe Getzner Textil AG, je izjemno sodobna žakarska tkalnica, v kateri izdelujejo damast za oblačila za zahodnoafriške trge. Skupno 233 zaposlenih na 240 tkalskih strojih z zračnimi šobami izdela na milijone tekočih metrov surovin. Za to potrebne osnovne niti so navite v kolutu, natančneje na tkalskem navoju, in so shranjene v skladišču za tkalske navoje, dokler jih ne potrebujejo. Podjetje Getzner je tkalske navoje najprej skladiščilo preprosto na tleh kleti proizvodne hale. Vendar pa je to otežilo neposredni dostop do posameznih tkalskih navojev in pri uskladiščenju ter odvzemu iz skladišča so se nenehno pojavljale poškodbe. Poleg tega pa podjetje ni imelo zadostnega pregleda nad točnim skladiščnim mestom.

Podjetje Getzner se je zato leta 2018 odločilo, da bo spremenilo zasnovo skladišča: Tkalski navoji ne bodo več skladiščeni na tleh, ampak na regalnem sistemu podjetja OHRA. Podjetje OHRA je vodilni evropski proizvajalec konzolnih regalov in za vse nosilne elemente svojih regalov uporablja izključno polnostenske jeklene profile. S tem zagotovijo visoko nosilnost in stabilnost. Vsi konzolni regali so izdelani na podlagi individualnih zahtev stranke, vsestranska dodatna oprema pa omogoča skladiščenje najrazličnejših izdelkov. Podjetje OHRA je tako 800 milimetrov dolge regalne konzole pri podjetju Getzner, od katerih ima vsaka nosilnost do 800 kilogramov, opremilo tudi s konzolnimi cevmi. Te nežno preprečujejo 2,5 metra dolgim tkalskim navojem, da bi se skotalili s konzol. 

Skupno je podjetje OHRA doslej dostavilo tri konzolne regale, na katerih je mogoče skladiščiti tkalske navoje na treh ravneh. Stojala regalov – visoka med 2,3 in 2,9 metra – so bila prilagojena višini kletnega prostora, zaradi česar je prostor optimalno izkoriščen. Načrtujejo pa že razširitev skladišča z dodatnimi konzolnimi regali OHRA.

O podjetju Getzner Textil Weberei:

Podjetje Getzner Textil Weberei GmbH, ki je od leta 1997 v mestu Gera/Thüringen, je hčerinsko podjetje družbe Getzner Textil AG s sedežem v avstrijskem Bludenzu. Skupina je vodilni proizvajalec visokokakovostnega damasta za oblačila za afriški trg – tudi materiali so proizvedeni v kraju sedeža podjetja, torej Geri. Podjetje Getzner je znano kot vodilni ponudnik modnega tekstila, pisanih tkanin za srajce in poslovna oblačila, ponudbo izdelkov pa dopolnjujejo tehnične tkanine. Podjetje na svoji glavni lokaciji in v svojih hčerinskih družbah zaposluje približno 1700 oseb, od katerih jih je kar 233 zaposlenih na lokaciji v Geri.