Skoči na glavno vsebino

Gooskens Hout Groep

Galerija

Paletni regali za shranjevanje dolgega blaga

Več lesa na kvadratni meter

Tudi v lesni industriji se zaloge v proizvodnih obratih v vse večji meri zmanjšujejo. S tem se povečujejo obremenitve logistike pri dobaviteljih lesa. Podjetje Gooskens Hout Groep je zato postavilo novo skladiščno halo s paletnimi regali OHRA. Tako se lahko zdaj na enaki površini skladišči več blaga, prav tako pa je bilo izboljšano tudi komisionarjenje.

Podjetje Gooskens Hout Groep Nadelholz s sedežem v nizozemskem kraju Hoogeloon prodaja kot trgovec z lesom predvsem na Nizozemskem in v Belgiji. Leta 1863 ustanovljeno podjetje zaposluje 85 zaposlenih. Na lokaciji v mestu Hoogeloon pripravljajo les specifično glede na želje strank in ga komisionirajo, pri tem pa je les v ponudbi v vseh običajnih velikostih in dolžinah.

Tamkajšnje, v lastni režiji postavljeno zunanje skladišče v dveh ravneh je doseglo svoje meje. Tudi stranke podjetja Gooskens racionalizirajo svoje procese in zmanjšujejo njihove zaloge na minimum. Posledično je za zagotovitev hitre in varne dobave potrebnih toliko več kapacitet pri dobavitelju lesa. Podjetje Gooskens se je zato odločilo za postavitev novega skladišča. Posebnosti pri tem: Skladišče naj bi bilo narejeno v izvedbi satastih regalov, to pomeni, da bodo leseni tramovi in letve "vtaknjeni" po dolžini v 6.500 milimetrov globoke predale. To omogoča boljši pregled nad shranjenimi vrstami profilov in hitro ročno komisioniranje.

Novo skladišče je bilo realizirano s strani podjetja OHRA. To podjetje s sedežem v Kerpnu v Nemčiji se je specializiralo za regalne rešitve za trgovino z gradbenim materialom in lesom. V podjetju Gooskens je bil uporabljen paletni regalni sistem podjetja OHRA. Potrebna skladiščna globina je bila dosežena tako, da so strokovnjaki podjetja OHRA postavili več okvirjev zapored in jih opremili z lesenim dnom. Ogrodje je izdelano iz toplo valjanih kovinskih profilov, ki pri trkih elastično popustijo in kljub temu še vedno ohranijo svojo vertikalno obremenljivost. Streha na konstrukciji ščiti shranjen les pred vremenskimi vplivi in naredi regalno skladišče v samostojno zgradbo. Skupaj meri novo skladišče v višino 6 metrov in v dolžino 120 metrov. Pet skladiščnih ravni ima nosilnost vsaka po 2.800 kilogramov.

Ne le, da lahko zdaj podjetje Gooskens po zaslugi novega skladišča shranjuje več lesa na kvadratni meter površine, ampak so se zaradi kompaktnega skladiščenja zmanjšale tudi vozne poti pri komisioniranju.

O podjetju Gooskens Hout Groep

Podjetje Gooskens uvaža les iglavcev iz različnih evropskih držav in Rusije. Večina tega lesa je modificirana v lastnih proizvodnih napravah. Stranke so predvsem regionalni trgovci z lesom, trgovci z gradbenim materialom ter lesnopredelovalna industrija na Nizozemskem in v Belgiji. Podjetje Gooskens Hout Groep zajema tri področja: Iz Hoogeloona dobavljajo strankam individualno sestavljene pošiljke. V Moerdijku, kjer ima podjetje Gooskens eno največjih zalog smrekovine na Nizozemskem, se proizvajajo v veliki seriji. Podjetje Gooskens Hout Overboord pa dobavlja iz Skandinavije direktno strankam.