Skoči na glavno vsebino

Gottlieb Müller

Galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized
cantilever racking galvanized with roof
pallet racking system

prilagodljive skladiščne zmogljivosti za dolgi tovor, palete in mrežaste zaboje

Švicarsko gradbeno podjetje Gottlieb Müller je svoje novo skladišče za gradbeni material, naprave in orodje opremilo s konzolnimi in paletnimi regali proizvajalca OHRA. 16 paletnih regalov v novi skladiščni hali zagotavlja prostor za palete in mrežaste zaboje. Konzolni regali zunaj in znotraj skladišča, ki so deloma opremljeni z mostovi med konzolami in policami, pa brez kakršnih koli pripomočkov za skladiščenje zagotavljajo prilagodljivo in vsestransko skladiščenje dolgega tovora, palet, mrežastih zabojev in izdelkov. Novega skladišča ne uporablja le podjetje Gottlieb Müller AG, temveč še tri podružnice. Na novo pridobljene skladiščne zmogljivosti, združene na eni lokaciji, omogočajo krajše poti in natančnejše logistične postopke.

Izpostava podjetja Gottlieb Müller v Rothristu že od začetka leta 2018 velja kot operativna enota za projekte podjetja, povezane z nizko in visoko gradnjo. Za zagotovitev učinkovitega skladiščenja različnega gradbenega materiala in zaloge se je podjetje Gottlieb Müller odločilo za dve vrsti regalov: skladiščna hala je v večji meri opremljena s 16 paletnimi regali, ki so visoki 3,5 metra in dolgi 8,45 metra. Vsak predal regala je sestavljen iz treh evropalet oz. mrežastih zabojev, ki tehtajo po 1.000 kilogramov. Dodaten prostor za skladiščenje v hali omogoča sedem 3,64 metra visokih enostranskih konzolnih regalov. Deloma so opremljeni z mostovi med konzolami in policami, kar poleg skladiščenja dolgega tovora, kot so cevi in plošče, omogoča tudi shranjevanje pripomočkov za skladiščenje različnih velikosti brez motečih opornikov. Na prostem so bili postavljeni dodatni konzolni regali, ki so pred korozijo zaščiteni z vročim cinkanjem. Tukaj prevlada predvsem 43,5 metra dolga regalna vrsta, pri kateri so zgornje regalne konzole izvedene kot strešne konzole: na vsaki strani podpirajo 2,7 metra globoko streho z rahlim nagibom. Tako je skladiščeni leseni gradbeni material zaščiten pred neposrednim vplivom padavin. Nosilnost regalnih konzol vseh regalov znaša 1.200 kilogramov na konzolo.

Skupaj je v skladišču poleg dolgega tovora pod streho mogoče spraviti približno 2.000 palet. Podjetje Gottlieb Müller je že prej uporabljalo regalne sisteme proizvajalca OHRA. Podjetje s sedežem v Kerpnu pri Kölnu je vodilno podjetje in specialist na trgu konzolnih regalov v Evropi. Pri podjetju Gottlieb Müller so poleg kakovosti regalov – izdelani so iz toplo valjanih jeklenih profilov s polnimi stenami, kar omogoča visoko nosilnost in ozko konstrukcijo – navdušeni tudi nad strokovnostjo strokovnjakov v podjetju OHRA, kjer vsak regalni sistem prilagodijo posebnim zahtevam in pogojem posameznih strank.

O podjetju Gottlieb Müller:

Podjetje Gottlieb Müller AG je bilo ustanovljeno leta 1898 in je sedaj del družbe Hallwyler AG. S približno 80 zaposlenimi podjetje ponuja predvsem izvedbo industrijske in visoke gradnje, obnovitvenih del in nizke gradnje, kot je kanalizacija. Sedež podjetja je v kraju Zofingen pri Baslu.