Skoči na glavno vsebino

Greenteam

Galerija

cantilever racking for chipboards
cantilever racking for chipboards
rails in a warehouse
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

Veliko delovnih pultov, skladiščenih na najmanjši možni površini

Za povečanje skladišča in zagotavljanje pestrejše ponudbe je madžarsko podjetje Greenteam v sodelovanju s sestrskim podjetjem Nypan svoje skladišče posodobilo s sistemi konzolnih regalov na vozičkih podjetja OHRA. Sistem s sedmimi regalnimi vrstami na desetih ravneh omogoča kompaktno skladiščenje več kot 140 različnih kuhinjskih pultov. Zahvaljujoč pomičnim regalom lahko podjetje Greenteam na obstoječi površini skladišči več blaga, poleg tega pa lahko s pomočjo vozičkov, ki jih daljinsko upravljajo iz viličarjev,,do skladiščenih izdelkov dostopajo občutno hitreje.  

Podjetje Greenteam je imelo za skladiščenje do 4.100 milimetrov dolgih delovnih pultov pomični regalni sistem že pred modernizacijo. Vendar pa so za to uporabljali lastne vozičke s tekalnimi kolesci, ki jih je bilo treba pomikati ročno. Zato je bilo treba sistem zamenjati z novejšim, opremljenim s sodobno tehnologijo pogona in krmiljenja. Podjetji Greenteam in Nypan sta se odločili za rešitev, ki jo ponuja podjetj OHRA: podjetje iz Kerpna v Nemčiji se je s svojo fleksibilnostjo izkazalo že v preteklih skupnih projektih. 

Novo skladišče za kuhinjske pulte je sestavljeno iz skupno sedmih regalnih vrst. Vsaka vrsta je visoka 6.600 milimetrov in dolga 3.300 milimetrov ter sestoji iz štirih stebrov, na katerih je obešenih devet premičnih regalnih konzol. Tako je v skladišču skupno deset skladiščnih ravni, pri čemer najnižja raven leži na peti stebra. Zunanje vrste so izvedene enostransko in so fiksirane na tleh, ostale vrste pa so nameščene na premičnih vozičkih, ki se premikajo po tirnicah na tleh. Premični vozički, na katerih so nameščeni regali, stojijo tesno skupaj. Ko osebje potrebuje blago iz določenega regala, premične vozičke odmakne enega od drugega in ustvari prehod. Krmiljenje poteka iz viličarja prek daljinskega upravljanja, mogoče pa je tudi ročno upravljanje. Takšen sistem omogoča kar najboljšo izrabo prostora, saj je mogoče v primerjavi z običajnimi »nepremičnimi« regali doseči 100 odstotkov večjo skladiščno zmogljivost. 

Za dodatno povečanje skladiščnih zmogljivosti je podjetje OHRA še povečalo obstoječi regal s 1.040 milimetrov dolgimi elementi stojala in ga opremilo z dodatnimi regalnimi konzolami.

Nove skladiščne zmogljivosti omogočajo boljšo preglednost in urejenost skladišča. Zlaganje delovnih pultov na konzole in z njih je s pomičnimi regali občutno hitrejše, upravljanje skladišča pa se je v splošnem bistveno izboljšalo.

O podjetjih Greenteam in Nypan:

Podjetje Greenteam je bilo ustanovljeno leta 1991 pod imenom Greenteam Timber Kft. Od leta 1993 je podjetje Greenteam ekskluzivni zastopnik skupine Weinig na Madžarskem, od leta 1994 pa distributer lepil Jowa. Danes se podjetje osredotoča na veleprodajo lepil Jowa in prodajo strojev za obdelavo lesa podjetja Weinig.

Podjetje Nypan je bilo ustanovljeno leta 1998 in se je skozi leta razvilo v vodilnega trgovca na področjih tesarstva in pohištvene opreme. Podjetje stremi k temu, da strankam vselej zagotavlja kar največjo ponudbo surovin in komponent. Skladno s tem se nenehno razvija tudi obrat v Sombotelu, kjer sodobne namizne krožne žage in stroji CNC v lastni delavnici obrata obratujejo v dveh izmenah.