Skoči na glavno vsebino

Hagebau Bolay

Galerija

pallet racking warehouse
pallet rack warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, galvanized

Novo skladišče zahvaljujoč konstrukciji regalnih hal zgrajeno v najkrajšem možnem času

Center Hagebau Bolay s sedežem v nemškem mestu Rutesheim pri Stuttgartu je s pomočjo konzolnih in paletnih regalov OHRA pridobil obilico prostora za svoje vrtne in kmetijske izdelke. Izgradnja novega skladiščnega prostora kot delno pokrite hale s konstrukcijo regalnih hal, pri katerem so stebri regalov hkrati nosilna konstrukcija za streho in stene, omogoča zelo hitro postavitev. 

Obstoječe skladišče na lokaciji Rutesheim, ki je že bilo opremljeno z regali OHRA, ni ponujalo zadostnih kapacitet za razširitev ponudbe vrtnih in kmetijskih izdelkov. Zato se je podjetje Bolay odločilo, da na novem zemljišču nasproti obstoječe trgovine postavi novo skladišče za razširitev ponudbe. V skladišču ne bo shranjeno samo blago na paletah s težo do 1500 kilogramov, temveč tudi blago z dolžino do 4000 milimetrov in sestavni deli za kovinske ograje. 

Za skladiščenje tega različnega blaga se je podjetje Bolay odločilo za kombinacijo paletnih in konzolnih regalov. Podjetje regale OHRA uporablja že 30 let in se je torej že prepričalo o njihovi dolgi življenjski dobi ter stabilnosti. Uporaba jeklenih profilov s polnimi stenami za vse nosilne elemente regalom podjetja OHRA zagotavlja visoko nosilnost, profili pa se lahko ob udarcih elastično upognejo in trajno ohranijo statične lastnosti. Tako ponujajo za približno 9 metrov visoko in 25 metrov dolgo regalno halo varno nosilno konstrukcijo za streho in stene. 

Strokovnjaki za regale podjetja OHRA že v fazi priprave ponudbe izdelajo zelo konkreten prikaz načrtovanega skladišča, tako da je mogoče napake in nesporazume pri načrtovanju izključiti. 

Dolgoletno sodelovanje s partnerskimi montažnimi podjetji se je izkazalo za zelo učinkovito, saj je bila zaradi zamude pri izvedbi projekta postavitve 25 metrov dolge in skoraj 9 metrov visoke regalne hale potrebna veliko prilagodljivosti. 

O centru Hagebau Bolay:

Leta 1957 sta Elfriede in Werner Bolay ustanovila transportno podjetje Bolay v nemškem mestecu Rutesheim. Iz tega se je v zadnjih 60 letih razvilo podjetje Hagebau Bolay z lokacijami v mestih Rutesheim, Ditzingen in Oberndorf am Neckar. Na pribl. 43.000 kvadratnih metrih ponuja center Hagebau raznolik izbor izdelkov, vse od kanalskih cevi do žarnic, od tlakovcev pa do hijacint. Podjetje skupno zaposluje skoraj 250 delavcev.