Skoči na glavno vsebino

HBK Dethleffsen GmbH

Galerija

Več prostora in hitrejša odprema

Trgovec z lesom in gradbenim materialom HBK Dethleffsen je povsem preoblikoval svoje celotno skladišče v kraju Treia. Novo, 5.000 kvadratnih metrov veliko skladiščno halo je opremil s konzolnimi in paletnimi regali OHRA – zahvaljujoč pomičnemu skladiščnemu sistemu in uvoznemu regalu »sestrskega podjetja« Galler je v primerjavi s starim skladiščem povečal skladiščno in dobavno zmogljivost. 

Skladišče izdaja gradbeni material po naročilu obrtnikov in zasebnih investitorjev. Skladišči izdelke, kamor spadajo različni gradbeni materiali, les do dolžine 13 metrov in različne vreče. Da bi strankam omogočili čim večjo ponudbo blaga, je bilo pri modernizaciji pomembno zlasti povečanje skladiščnih zmogljivosti – do sedaj so izdelke skladiščili izključno v večvrstnih konzolnih regalih. 

Danes srce skladišča predstavlja 26 metrov dolg pomični skladiščni sistem s 7 metrov visokimi konzolnimi regali. Premični vozički, na katerih so nameščeni regali, stojijo čisto skupaj. Ko osebje potrebuje blago iz določenega regala, premične vozičke odmakne drugega od drugega in ustvari prehod. Takšen sistem omogoča kar najboljšo izrabo prostora, saj je mogoče v primerjavi z običajnimi »nepremičnimi« regali doseči 100 odstotkov večjo skladiščno zmogljivost. 

Za skladiščenje do 500 kilogramov težkih palet z izolacijskim materialom so monterji podjetja OHRA poleg tega namestili dva uvozna regala podjetja Galler. Vsak 7,35 metra visok blok ima pet kanalov. Ta regalni sistem omogoča skladiščenje več palet v globino in optimalno izrabo prostora. 

Skladišče dopolnjujeta še dva paletna regalna sistema: v notranjosti hale stoji 27 metrov dolg in 7 metrov visok regal s petimi skladiščnimi ravnmi. V zunanjosti je bil nameščen 150 metrov dolg regal s petimi skladiščnimi ravnmi, vsak predal pa je mogoče obremeniti s težo 4.500 kg. 

Podjetje OHRA ni dobavilo in namestilo zgolj regalnih sistemov za projekt, temveč je sondiralo tudi nosilnost tal ter namestilo tirnice in vozičke pomičnega skladiščnega sistema. Skladišče je bilo dokončano leta 2016 in od takrat lahko stranke podjetja HBK Dethleffsen koristijo večjo ponudbo izdelkov in občutno hitrejšo zagotovitev blaga.

O podjetju HBK Dethleffsen:

HBK Dethleffsen GmbH je družinsko podjetje z dolgoletno zgodovino in tradicijo. Lastništvo podjetja, ki ga je leta 1738 ustanovil Christian Dehtleffsen, se je vedno prenašalo z očeta na sina, danes pa ga kot predstavnik že osme generacije vodi Hayo Dethleffsen. Podjetje s približno 150 zaposlenimi ustvarja letni promet v višini približno 30 milijonov evrov. Na medregijski ravni si je ustvarilo ime kot trgovec z gradbenim materialom in dobavlja blago obrtnikom, kot tudi zasebnim investitorjem in prenavljalcem v Schleswig-Holsteinu in na jugu Danske.