Skoči na glavno vsebino

Holz Herbst GmbH

Galerija

Paletni in konzolni regali za trgovino z lesom

Manj škode po zaslugi toplo valjanih regalnih profilov v podjetju Holz Herbst

Pri trgovcu z lesom Holz Herbst, Lüneburg, je prihajalo pri delu z lesenimi izdelki vedno znova do poškodb blaga in polic. Z novimi regali podjetja OHRA, ki so proizvedeni iz toplo valjanih kovinskih profilov s polnim profilom, je lahko podjetje to škodo zmanjšalo na minimum. Hkrati dopušča masivna konstrukcija višje regale z dodatnimi skladiščnimi ravnmi, tako da so bile s tem tudi povečane skladiščne kapacitete.

Podjetje Holz Herbst se je predvsem med poklicnimi obdelovalci lesa – težišče se nahaja predvsem v tesarstvu – uveljavilo kot dobavitelj z visoko ravnijo storitev. Podjetje dobavlja tako na primer individualno komisionirano blago neposredno na gradbišče. Pri tem igra ključno vlogo skladišče: Ne le, da jih oskrbuje z zadostnimi zalogami, ampak omogoča tudi gladko komisioniranje. Toda stara skladiščna oprema ni več izpolnjevala rastočih zahtev strank glede kakovosti blaga in hitrosti dobave: Z vedno bolj tesnimi skladiščnimi kapacitetami je bilo treba za dostop do posameznih izdelkov blago pogosto prekladati. To je zahtevalo čas, obenem pa je tudi vedno znova vodilo do poškodb – ne le na blagu, ampak tudi na samih regalih.

Zato je Herbst svoje skladiščne prostore opremil z regali OHRA. Podjetje s sedežem v Kerpnu v Nemčiji se je specializiralo za regalne sisteme med drugim za trgovino z lesom. Podjetje Holz Herbst je prepričala predvsem masivna kakovost regalov. V nasprotju z regali iz pločevine toplo valjani kovinski profili OHRA pri udarcih elastično popustijo in se ne prepognejo – s tem trajno ohranijo svojo nosilnost.

Holz Herbst je prvo izmed treh hal opremilo z regali OHRA že leta 1993. Leta 1996 je sledila druga hala, leta 2012 pa še tretja. Ker v podjetju Herbst hranijo – od golih vijakov do 18-metrskih lepljencev – najrazličnejšo blago, uporablja podjetje tako konzolne regale z različnimi dolžinami konzol kot tudi paletne regali širine 2700 milimetrov, oboje proizvajalca OHRA. Regalne vrstice so v povprečju dolge 36 metrov in nudijo pri višini sedmih metrov šest skladiščnih ravni.

Skupaj je lahko Holz Herbst z regalnimi sistemi OHRA svoje skladiščne kapacitete bistveno povečalo in poenostavilo dostop do blaga. Hkrati so se bistveno zmanjšale tudi poškodbe na blagu in regalih. Draga popravila regalov več niso potrebna, varnost v skladišču pa je zagotovljena tudi pri morebitnih udarcih z viličarji.

O podjetju Holz Herbst

Holz Herbst GmbH s sedežem v mestu Lüneburg je bilo ustanovljeno že leta 1865 – takrat kot mobilna parna žaga. Danes podjetje zaposluje 48 zaposlenih in ustvarja promet v višini okrog 11 milijonov evrov letno. V radiju 75 kilometrov okrog mesta Lüneburg oskrbujejo z lesom, lesnimi izdelki (kot so parketi, vrata ali izolacijski materiali iz lesenih vlaken) in stranskimi proizvodi predvsem poklicne stranke.