Skoči na glavno vsebino

Holz Possling

Galerija

Regalni sistemi za trgovino z lesom

Individualne skladiščne rešitve iz ene roke za celotno ponudbo

Holz Possling, največji trgovec z lesom v Berlinu in Brandenburgu, uporablja na svojih treh lokacijah za skladiščenje izdelkov iz svoje celotne ponudbe regalne sisteme podjetja OHRA. Konzolni, paletni in vertikalni regali skladiščnega specialista s sedežem v Kerpnu, Nemčija, nudijo po zaslugi njihove modularne sestave prostor za raznovrstne izdelke iz celotne ponudbe. Berlinska trgovina z lesom lahko tako z regalnimi sistemi optimalno izkorišča razpoložljiv prostor kot tudi niža izdatke za upravljanje z blagom.

Prvotno je podjetje Possling blago – zraven lesa in materialov na osnovi lesa spadajo k ponudbi tudi ploščice, kamni, blago v vrečah in drug gradbeni material – skladiščilo v lesenih halah in v prosto ležečih paketih. Toda slab izkoristek prostora in potratno ročno upravljanje tega skladiščnega sistema je zahtevalo modernejšo rešitev. Tako je Possling svoje skladišče opremil z različnimi regali podjetja OHRA Regalanlagen GmbH. Kerpenski specialist za regale je prepričal z obsežno ponudbo regalnih sistemov: Zraven konzolnih in paletnih regalov, tudi v izvedbi za težka bremena, je podjetje Possling potrebovalo posebne regale za skladiščenje vrat in okvirjev ter za pokončno skladiščenje plošč.

Pri tem je sistem OHRA omogočil tudi realizacijo neobičajnih želja pri postavitvi regalnih sistemov: Tako se na primer do 14 metrov dolg les skladišči v konzolnih regalih, ki imajo z dolžino konzol 2.350 milimetrov dvakrat večjo globino kot običajno. Do 6 metrov visoke in 50 metrov dolge konzolne vrste omogočajo poleg tega visok izkoristek skladiščnega prostora. Sicer pa so za skladišče na prostem konzolni regali opremljeni s streho, pri čemer je krak strehe na željo podjetja Possling s 4 metri posebej dolg. Paletne regale je OHRA opremila z različnimi vmesnimi vstavki, da se lahko varno in z varčno izrabo prostora skladišči tudi blago v vrečah, kamni itd.

Od postavitve prvih regalov je Poslling svoja skladišča redno moderniziral in dopolnjeval. Pri tem OHRA ni dobavila in montirala le regalov, ampak je izdelala tudi potrebne statične izračune za varno skladiščenje najrazličnejšega blaga.

O podjetju Holz Possling

Že leta 1841 ustanovljeno podjetje Possling GmbH & Co. KG s sedežem v Berlinu je še danes družinsko podjetje. Specialiteta trgovca na debelo in drobno ostaja les: Podjetje nudi od neobdelanih tramov do oblanih izdelkov v različnih debelinah, dolžinah in profilih. Ponudba sega od parketov do špirovcev, od zimskih vrtov do vrtnih ograj, od ivernih plošč do okenskih lepljencev. Specializirana trgovina dopolnjuje to ponudbo z orodji, stroji, sanitarnimi izdelki, elektromaterialom, barvami in sredstvi za pritrjevanje. Podjetje zaposluje na treh lokacijah okrog 450 zaposlenih in ima promet v višini okrog 100 milijonov evrov letno.