Skoči na glavno vsebino

HTI Dinger & Hortmann

Galerija

cantilever racking galvanized
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Po meri narejeni regali s pokončnimi konzolami in konzolni regali za učinkovito logistiko skladiščenja cevi

Podjetje HTI Dinger & Hortmann, specializirani veletrgovec za nizke gradnje in industrijsko tehniko, je z novim centralnim skladiščem za cevi v Chemnitzu močno zvišalo učinkovitost svojih logističnih postopkov. Velika ponudba različno dolgih in težkih cevi oz. vezov cevi je shranjenih v 30 regalih s pokončnimi konzolami OHRA. Ležeče skladiščenje omogoča zlaganje in odvzem točno želenih tipov cevi s štirimi mostnimi dvigali. Ob tem pa je mogoče cevi tudi vstavljati v regale s pokončnimi konzolami neposredno s tovornjaka – pred tem pa jih ni treba obračati, odložiti ali pa nalagati na druga transportna sredstva. Selektivni dostop do cevi in preprosto rokovanje omogočajo še posebej učinkovito logistiko skladiščenja cevi. Dodatno pa konzolni regali OHRA, postavljeni ob zunanjih in notranjih stenah hale, zagotavljajo prostorsko varčne površine za skladiščenje lažjih cevi iz plastike ali tankega jekla. 

Tovornjaki lahko za dostavo in prevzem zapeljejo neposredno v halo po dvosteznem dovozu. Regali s pokončnimi konzolami so obrnjeni v smeri vožnje, tako da je mogoče cevi z mostnimi žerjavi preložiti neposredno z nakladalne površine v regale, ne da bi jih bilo pri tem treba obračati. Tako je mogoče izjemno učinkovito natovarjanje in raztovarjanje. Veliko število ležečih predelkov omogoča skladiščenje vsake vrste cevi v svojem predelku. Tako je mogoče hitro komisioniranje naročil različnih cevi. Mere in nosilnost regalov s pokončnimi konzolami so tako prilagojene številnim različnim cevem, ki jih ponuja podjetje HTI – v obratu najdemo regale za blago dolžine od 3 do 12 metrov, nosilnost predelkov pa znaša od 1 do 10 ton. Regali so individualno zasnovani na podlagi zahtev podjetja HTI – tako so razpoložljive skladiščne površine optimalno izkoriščene. 

Težke in dolge cevi oz. snopi cevi so skladiščeni v regalih s pokončnimi konzolami, lažje cevi pa v konzolni regalih OHRA. Približno 5 metrov visoki, pocinkani regali so umeščeni ob notranjih stenah hale in tudi okrog hale ob zunanjih stenah. Zatiči in puše na koncih 1,4 metra dolgih konzol z nosilnostjo do 640 kilogramov omogočajo varno skladiščenje cevi. 

Novo skladišče omogoča centraliziranje logističnih postopkov podjetja HTI, ki so bili doslej razkropljeni po manjših skladiščnih halah v okolici. Podjetja ni prepričala samo tehnika regalov, ampak tudi kompetence, zanesljivost in hitra izvedba, ki jih ponuja OHRA: med oddajo naročila in prevzemom so minili samo trije mesci. Podjetje HTI z novim skladiščem za cevi danes z veseljem izkorišča optimizirane skladiščne procese in znižane logistične stroške. 

O podjetju HTI Dinger & Hortmann:

HTI Dinger & Hortmann KG je specializirani veletrgovec, ki ponuja bogat izbor izdelkov za nizke gradnje in industrijsko tehniko. Med strankami v prvi vrsti najdemo komunalna podjetja, podjetja za oskrbo z vodo, podjetja za odvoz odpadkov, polagalce cevnih napeljav in industrijske obrate. K optimizaciji poslovanja podjetja močno pripomore tudi zagotavljanje dostave na gradbišča ravno ob pravem času. Podjetje HTI Dinger & Hortmann KG se je razvilo iz podjetja HTI »Mitteldeutschland« GmbH & Co. Handels KG, ki je bilo ustanovljeno leta 1996. Eno leto pozneje se je preselilo v Klipphausen pri Dresdnu, kjer je še danes sedež podjetja. Danes podjetje z dvanajstimi lokacijami pokriva celotno območje zveznih držav Saška in Saška-Anhalt. HTI Dinger & Hortmann KG je del skupine HTI, zveze srednje velikih podjetij s 65 lokacijami v Nemčiji in podružnicami v petih drugih evropskih državah. Skupina HTI pa je del skupine GC, ki je zveza samostojnih srednje velikih veletrgovcev. Danes obsega več kot 100 podjetji po vsej Nemčiji na več kot 650 lokacijah in podjetja v 14  evropskih državah. Skupina GC dobavlja bogat izbor izdelkov priznanih blagovnih znamk za