Skoči na glavno vsebino

J. Stocker Fensterbau AG

Galerija

mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system

Okna Stocker: optimalna izraba prostora

Nov sistem pomičnih regalov OHRA je podjetju J. Stocker Fensterbau AG omogočil, da je z zgolj nekoliko več dodatnega prostora bistveno povečalo svoje zmogljivosti za skladiščenje tramov. Štirje dvostranski konzolni regali, nameščeni na pomičnih vozičkih, pri tem omogočajo pridobitev večje površine za skladiščenje ob hkratnem prihranku potrebnih poti. Upravljanje sistema poteka daljinsko na primer z viličarja ali ročno na pomičnih vozičkih. Daljinsko upravljanje omogoča tudi posebne funkcije, kot je določanje položaja regalov za ročno komisioniranje ali samodejna odobritev prehoda do vrat hale po določenem času brez premikanja. Poleg tega je bilo daljinsko upravljanje sistema razširjeno tako, da je mogoče z njim upravljati tudi štiri vrata hale.

Podjetje Stocker izdeluje lesena in leseno-kovinska okna za vse vrste zgradb. Zahvaljujoč izjemno sodobni izdelavi se lahko podjetje zelo hitro in prilagodljivo odziva na zahteve strank. Razširitev razreza lesa je zahtevala bistveno več zmogljivosti za skladiščenje šest metrov dolgih tramov, ki se uporabljajo kot izhodiščni material za okna. Za to pa je bilo treba v obstoječi hali uporabiti čim manj prostora. Podjetje Stocker je zato namestilo pomični regalni sistem podjetja OHRA: sestavlja ga konzolni regal, ki je trdno nameščen na tla, ter štirje dvostranski regali, nameščeni na pomičnih vozičkih. S pomikanjem vozičkov do kompaktnega skladiščnega bloka je vedno odprt zgolj en hodnik za upravljanje s štiripotnim viličarjem – tako je prostor vedno izjemno dobro izrabljen. Štirje pomični regali so dolgi 6,4 metra in nudijo najvišjo višino skladiščenja pet metrov na kar petih ravneh. Vsako šasijo je mogoče pri tem obremeniti z več kot 39 tonami.

Upravljanje sistema poteka prek dveh daljinskih upravljalnikov ali ročno na pomičnih vozičkih. Ker več kot 16 metrov dolga pot pomika regalov prečka prehod v sosednjo halo, je bil na vrata hale nameščen dodaten gumb, s katerim je mogoče odpreti ustrezen hodnik regala. Poleg tega je bilo upravljanje programirano tako, da regali po 10 minutah brez premika samodejno sprostijo prehod vrat. Upravljanje regalnega sistema omogoča tudi upravljanje štirih vrat hale – voznik viličarja tako potrebuje zgolj en daljinski upravljalnik, s katerim lahko upravlja regale in vrata. Regale je mogoče prek upravljalnika premakniti tudi v položaj za komisioniranje: pri tem je odprtih vseh pet hodnikov med regali, da je mogoče les prevzeti ročno.

Regalni sistem, ki je bil vzpostavljen avgusta 2020, nudi potrebno večjo skladiščno zmogljivost kot tudi v celoti bistveno učinkovitejši in udobnejši prevzem lesa.

O podjetju J. Stocker Fensterbau AG:

Leta 1981 je Hans Stocker od svojega očeta prevzel mizarsko delavnico in ustanovil podjetje J. Stocker Fensterbau AG. Glavna poslovna dejavnost je postala proizvodnja oken. Leta 2013 je podjetje prevzel Daniel Egli. Danes podjetje Stocker zaposluje več kot 25 ljudi in svoja okna po meri za vse vrste zgradb dobavlja kupcem z območij mest Baden, Luzern in Zug. Srce proizvodnje je izjemno sodoben sistem Weinig Conturex. Ta obdeluje dobavljeni les polavtomatsko in s kar največjo natančnostjo na treh delovnih portalih na želene velikosti in tipe profilov. Sestavljeni okvirji se nato samo še samodejno polakirajo in namestijo na kakovostne okne.