Skoči na glavno vsebino

Hue Socoda

Galerija

timber storage systems
cantilever racking with forklift truck
timber storage systems
timber storage systems
timber storage systems
cantilever racking with forklift truck

Visoko skladiščenje na prilagodljivih konzolah

Podjetje Hue-Socoda, eden vodilnih distributerjev materialov za lesne plošče v Bretanji, je svoje novo skladišče v kraju Langueux opremilo z regalnimi sistemi OHRA: zahvaljujoč stabilnim konzolnim regalom je bilo mogoče regalni sistem izvesti v višini devet metrov – s tem je več kot dvakrat višji od regalnega sistema v starem skladišču. Poleg tega skladiščni oder optimizira izrabo površin v skladišču: z njim je mogoče drobni material skladiščiti v dveh etažah in prihraniti prostor. Konzole višine 90 cm na mestu vstopa materiala poleg tega poenostavijo prevzem dobavljenih paketov plošč z viličarjem. 

Podjetje Hue-Socoda se je na novo lokacijo preselilo leta 2017. Čeprav je na mestu, ki je blizu prejšnji lokaciji, na razpolago manj skupnega prostora, je bilo kljub temu mogoče znatno razširiti skladiščne zmogljivosti in izboljšati logistične procese. K temu so bistveno prispevali konzolni regali podjetja OHRA. Zahvaljujoč konstrukciji iz polnostenskih, toplo valjanih jeklenih profilov zagotavljajo visoko nosilnost: na ta način je bilo mogoče višino skladišča povečati na devet metrov – v starem skladišču je bil regalni sistem visok samo štiri metre. To zagotavlja zadostno skladiščno zmogljivost, ki omogoča neposreden dostop do vseh 1.200 artiklov – med drugim lesnih plošč, plošč iz melamina in laminatnih plošč in vrat. Celotna zaloga v skladišču je tako lahko shranjena v eni stavbi. Pomemben argument za konzolne regale podjetja OHRA je bil tudi ta, da konzole niso privite, temveč jih je mogoče preprosto vpeti v stojala. Tako je mogoče višino posameznih ravni skladišča spremeniti brez orodja, če to zahtevajo na primer spremembe v vrsti izdelkov. 

Podjetje OHRA je dodatno namestilo skladiščni oder, na katerega so zgoraj in spodaj nameščeni regali s predelki. V njih so na primer skladiščeni robni trakovi in okovja. Takšna razširitev skladiščnih površin za eno etažo omogoča optimalno izrabo razpoložljivega prostora. 

Da bi pospešili postopke na mestu vstopa blaga, je podjetje OHRA dobavilo še 90 centimetrov visoke konzole, posebej prilagojene potrebam podjetja Hue-Socoda. Na njih so dobavljeni paketi plošč začasno shranjeni, tako da jih je mogoče z viličarjem hitro in preprosto prenesti v območje regalov.

S skladiščnimi sistemi OHRA je podjetju uspelo učinkovito izrabiti obstoječi prostor, poenostaviti logistične procese ter zaposlenim ponuditi optimalne delovne pogoje. Na ta način lahko podjetje Hue-Socoda tudi v prihodnosti brez težav izpolni svoj cilj, da svoje kakovostne izdelke dobavi v 24 urah.

O podjetju Hue-Socoda:

Začetki podjetja Hue-Socoda segajo v leto 1932. Danes podjetje s sedežem v bretonskem mestu Langueux zaposluje približno 90 ljudi in posluje s prometom v višini 37 milijonov evrov. Za hitro dobavo naročenega blaga skrbi 35 lastnih tovornih vozil. Portfelj izdelkov med drugim vključuje panele, laminate, melamin, parket, vrata in sestavne dele pohištva.