Skoči na glavno vsebino

Josef Schuberth & Söhne KG

Galerija

Visoki regali za trgovino z gradbenim materialom

Optimalno izkoriščena skladiščna površina

Pri razširitvi njihove trgovine z gradbenim materialom v avstrijskem mestu Melk je podjetje Josef Shuberth & Söhne KG postavilo tudi skladišče z visokimi regali, ki omogoča dobro izkoriščenost razpoložljive skladiščne površine. Podjetje OHRA, specialist za regalne naprave s sedežem v nemškem Kerpnu, je instaliralo enajst regalnih vrst, od tega osem in pol paletnih regalov in dva in pol konzolna regala.

Tukaj je uskladiščeno tako dolgo blago iz oddelkov les, nizke gradnje, vrtnarstvo ali krajinsko vrtnarstvo, kot tudi težko blago iz ponudbe naravnih ali betonskih zidakov. Dodatno se – odvisno od sezone – skladiščijo tudi izdelki iz trgovine z gradbenim materialom, kot so na primer kosilnice.

Za zagotovitev kar se da dobrega prostora za te izdelka, so bili predali paletnih regalov postavljeni z različnimi širinami predalov, in sicer med 2.000 milimetri in 4.000 milimetri. Obremenitve posameznih predalov znašajo med 3.000 kilogrami in 4.800 kilogrami. Na sedmih skladiščnih ravneh (najvišja se nahaja na višini 9 metrov) ima prostor okrog 7.000 palet. Nerodno dolgo blago se skladišči v po 28,5 metrov dolgih vrstah s konzolnimi regali. Regali so opremljeni s 1.200 konzolami; vsaka posamična ima nosilnost do 800 kilogramov. Konzole regalov OHRA se horizontalno vpnejo v nosilce in se ne privijajo ali varijo. Tako ostane vpeta konzola fleksibilna in se lahko ob udarcih umakne. Nosilci regalov so postavljeni v 100 milimetrskem rastru in se lahko hitro prilagodijo spreminjajočim se skladiščnim potrebam – povsem brez orodja.

Zraven visokih regalov je podjetje Schuberth uredilo tudi zunanje skladišče s konzolnimi in paletnimi regali podjetja OHRA. Pocinkani nosilci služijo hkrati tudi kot nosilni elementi za streho: Enostranske regalne vrste so bile opremljene z enokapno streho, obojestranske vrste pa z dvokapno streho. V obseg dobave podjetja OHRA je spadal tudi izračun statike glede vetrnih in snežnih obremenitev. Z obilico dodatne opreme kot so vogalni ščitniki, vodila ali rešetke so bili regali prilagojeni individualnim potrebam podjetja Schuberth.

Od začetka leta 2012 ima podjetje Schuberth korist od znatno povečane skladiščne kapacitete. „Tudi preglednost je boljša, manipulacija blaga pa potega bistveno hitreje“, pojasnjuje poslovodja diplomirani inženir Heinz Schuberth. „Kot trgovina s kompletno ponudbo na področju gradbenega materiala je podjetje Schuberth znano po visoki razpoložljivosti in hitrosti – moderno skladišče z visokimi regali je ključni element za našo blagovno logistiko!“

O podjetju Schuberth

Podjetje Josef Schuberth & Söhne KG, ustanovljeno leta 1935, ima danes dve trgovini z gradbenim materialom na lokacijah Melk (prva trgovina z gradbenim materialom skupine Hagebau) in Wieselburg. Podjetje zaposluje okrog 180 zaposlenih in ima v Avstriji promet v višini 40 milijonov evrov. Z razširitvijo trgovine v mestu Melk leta 2011 je bila trgovina modernizirana in razširjena v kompetenčni center z gradbenim materialom. Zraven tega sta bila tudi občutno povečana trgovina z gradbenim materialom in vrtni center. Ponudbo zaokrožujeta Intersport in trgovina z igračami Vedes.