Skoči na glavno vsebino

Karl Pichler

Galerija

mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking
mobile cantilever racking

Premikanje 750 ton lesa s pritiskom na gumb

Da bi izboljšali razpoložljivost blaga in pridobili več prostora za širši nabor izdelkov, je južnotirolsko podjetje za veleprodajo lesa Karl Pichler svoje skladišče posodobilo s pomičnim sistemom podjetja OHRA. V novem skladišču je na voljo dovolj prostora za skladiščenje 130-ih kamionskih pošiljk lesenih plošč. Vsak od štirih dvojnih regalov ima skladiščno zmogljivost do 750 ton – pri lastni teži regalov 720 ton. Montaža premičnih regalov omogoča še posebej prostorsko varčno skladiščenje ter hkrati hiter in do skladiščenih izdelkov prijazen dostop.

Podjetje Karl Pichler s štirimi lokacijami oskrbuje trge Južna Tirolska, Trento in Severna Tirolska. Ponudba izdelkov zajema les in leseni gradbeni material ter lesene talne obloge, terase in fasadne rešitve. Do sedaj so blago skladiščili na standardnih regalih. Vendar pa ti niso več zagotavljali dovolj prostora za rastoči nabor izdelkov. Poleg tega je bilo treba povečati zalogo posameznih izdelkov, da bi tako zagotovili še boljšo razpoložljivost blaga. 

Podjetje Karl Pichler AG se je zato odločilo, da bo stari skladiščni sistem zamenjalo s popolnoma avtomatiziranim pomičnim skladiščnim sistemom podjetja OHRA. V nasprotju z regalnimi sistemi, ki so z vijaki fiksno pritrjeni na tla, je v tem skladiščnem sistemu v enem samem delovnem koraku mogoče doseči vse prostore za skladiščenje. Odpre se samo med dvema regalnima vrstama, ko je potreben dostop do določenega prostora za skladiščenje. Tako lahko podjetje Karl Pichler odpravi nepotrebne skladiščne prehode in kljub temu hitro in na prijazen način dostopa do blaga.

Podjetje OHRA je skladišče opremilo s štirimi dvostranskimi konzolnimi regali, ki so montirani na premične vozičke, na vsakem od prednjih delov skladišča pa je dodatno nameščen enostranski konzolni regal – ti tako rekoč skupaj tvorijo okvir pomičnega skladiščnega sistema. Vsak od pomičnih regalov je dolg 34 metrov in visok skoraj 11 metrov. Za dosego potrebne visoke nosilnosti je vsak od 35-ih stojal regalov zgrajen iz profilov IPE 450 – to so najmočnejši profili iz programa podjetja OHRA: Ti na 13-ih skladiščnih ravneh zagotavljano nosilnost 19,2 tone. Skupaj vsaka od pomičnih regalnih vrst zagotavlja skladiščno zmogljivost 750 ton – njihova teža v neobremenjenem stanju je 720 ton. Z novim regalnim sistemom je za stranke podjetja Karl Pichler širši nabor izdelkov dostopen v še krajšem času – in to na enaki površini kot v starem skladišču.

O podjetju Karl Pichler:

Podjetje Karl Pichler AG je bilo ustanovljeno leta 1958 in ga kot družinsko podjetje danes vodi druga generacija. Veleprodajno podjetje se je skozi leta uveljavilo kot strokovnjak za les in leseni gradbeni material. Med strankami so mizarji, tesarji in polagalci talnih oblog, kakor tudi arhitekti. Poleg sedeža v Algundu je bila v procesu stalnega širjenja leta 1990 odprta podružnica v Briksnu in leta 1992 podružnica v Bolzanu. Leta 1995 je bilo ustanovljeno partnersko podjetje Karl Pichler Edelhölzer GmbH s sedežem v Kematnu na Tirolskem (Avstrija). S štirimi lokacijami podjetje oskrbuje trge Južna Tirolska, Trento in Severna Tirolska.