Skoči na glavno vsebino

Ketten Gép: 60 odstotkov večja skladiščna zmogljivost s pomičnimi regali

Galerija

mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking
mobile pallet racking

Ketten Gép: 60 odstotkov večja skladiščna zmogljivost s pomičnimi regali

Ketten Gép, trgovec s stroji za zemeljska dela in gradbenimi stroji s sedežem v madžarskem kraju Nagytarcsa blizu Budimpešte je svoje skladišče nadomestnih delov posodobil s skladiščnimi rešitvami podjetja OHRA: s tem, ko je svoje obstoječe paletno skladišče nadomestil s sistemom pomičnih regalov, je zmogljivost svojega skladišča povečal za 60 odstotkov. Pri prenovi so bili uporabljeni obstoječi paletni regali, ki so bili dopolnjeni s paletnimi regali podjetja OHRA in nameščeni na skupno tri pomične vozičke. Vsak od teh pomičnih vozičkov ima nosilnost do 3 tone.

Ketten Gép ni zgolj trgovec s stroji za zemeljska dela in gradbenimi stroji, temveč jih tudi popravlja in prodaja njihove nadomestne dele. Pri tem je hitra rešitev za težave strank najvišja prioriteta podjetja, kajti gradbeni stroji, ki stojijo, niso dobičkonosni. Zato ima podjetje zalogo nadomestnih delov, ki je vedno večja, in med drugim vključuje gumijaste in jeklene gosenice za bagre, verižnike in tudi motorne dele ter osi. Poleg tega ponuja Ketten Gép tudi hidravlične naprave za gradbene stroje, kot so žlice za drobljenje in rušilne klešče. Zaradi vedno večjega asortimenta je skladišče doseglo meje svojih zmogljivosti, tako da je podjetje Ketten Gép moralo poiskati rešitev, s katero bi obstoječe zmogljivosti stavbe bistveno razširilo.

V ta namen je podjetje Ketten Gép že v fazo načrtovanja vključilo podjetje OHRA: specialist za skladiščno tehniko s sedežem v Kerpnu pri Kölnu je razvil koncept po meri za sistem pomičnih regalov.

Pri tem so bili stari paletni regali drugih proizvajalcev montirani na pomične vozičke in dopolnjeni s paletnimi regali OHRA. Pri podjetju Ketten Gép se pomični vozički pomikajo po 8,6 metra dolgih tirnicah. Če želijo dostopati do določenega skladiščnega regala, se odpre za to potreben prehod – s širino 3,5 metra je omogočen dostop bočnemu viličarju podjetja Ketten Gép, ki lahko brez težav naloži ali razloži blago. Rezultat je visoka stopnja izkoriščenosti prostora, kar je velik plus glede na razpoložljive skladiščne zmogljivosti.

Z nosilnostjo predelka v višini 3 ton na petih skladiščnih ravneh se 5,5 metra visoki regali pomikajo s hitrostjo do 4,8 metra na minuto – osupljiv prizor, ki si ga sodeč po izjavah podjetja Ketten Gép rade ogledajo tudi stranke.

Osupljiva pa je bila za podjetje Ketten Gép tudi hitrost, pri kateri je bilo realizirano novo skladišče: podjetje OHRA je za demontažo starih regalov, napeljavo tirnic in montažo pomičnih regalov, vključno s krmilnim sistemom, potrebovalo manj kot en mesec. S tem se podjetje OHRA po besedah podjetja Ketten Gép povsem sklada z njihovo filozofijo: Kakovostni izdelki po ugodnih cenah, hitrost in učinkovitost.

O podjetju Ketten Gép:

Podjetje Ketten Gép je bilo ustanovljeno leta 1993 kot trgovec s stroji za zemeljska dela in gradbenimi stroji. Podjetje je med drugim zastopnik blagovne znamke VemaTrack, dobavitelja podvoznih delov in gumijastih ter jeklenih gosenic za buldožerje in bagre. Še ena dejavnost podjetja so hidravlične naprave za bagre. Sedež podjetja Ketten Gép je v kraju Nagytarcsa blizu Budimpešte.