Skoči na glavno vsebino

Kraft Baustoffe

Galerija

Zunanje skladišče s streho in protihrupno zaščito

Podjetje Kraft Baustoffe, ki je po lastnih navedbah trenutno največji trgovec z gradbenim materialom v Münchnu z okolico, je skladišče na prostem v svoji novi poslovalnici v kraju Höhenkirchen-Siegertsbrunn opremilo s paletnimi in konzolnimi regali podjetja OHRA. Regali niso zgolj opremljeni s streho, ampak tudi oblogo na hrbtni strani, ki služi kot protihrupna zaščita – treba je namreč izpolnjevati stroge predpise za zaščito pred hrupom. 

Podjetje Kraft je leta 2019 združilo lokaciji Höhenkirchen in Wolfratshausen v novo podružnico Höhenkirchen-Siegertsbrunn. Tukaj jim je na voljo občutno večja površina, tako da lahko kupcem predstavijo celotno ponudbo gradbenega materiala za skorajda vsakršna gradbena dela – od nizkih gradenj in ureditve okolice, prek suhe gradnje vse do krovstva in kleparstva. 

Za skladiščenje te množice različnih materialov je podjetje Kraft v novem zunanjem skladišču znova uporabilo paletne in konzolne regale podjetja OHRA. Ti regali so prepričali s svojo kakovostjo že v drugih poslovalnicah tega trgovca z gradbenim materialom. OHRA namreč za nosilne elemente svojih regalov uporablja izključno polnostenske jeklene profile. To je osnova za visoko nosilnost in ozko konstrukcijo regalov. Paletni regali zagotavljajo nosilnost posameznih predelkov do 4500 kilogramov, stojala konzolnih regalov pa nosilnost do 5000 kilogramov, medtem ko vsaka posamezna konzola zagotavlja nosilnost do 1000 kilogramov. 

Prednost podjetja OHRA je tudi, da je vsak regal individualno prilagojen željam stranke. Podjetje Kraft je že od začetka načrtovanja zunanjega skladišča sodelovalo s specialisti za regale. Tako so lahko že od začetka načrtovanja obravnavali vsa vprašanja glede skladiščenja, statike, odvodnjavanja in protihrupne zaščite ter razvili cenovno ugoden in učinkovit skladiščni sistem. Podjetje OHRA je tako opremilo regale s strešnimi nosilci in strešno kritino iz trapezne pločevine. Dodatno so regalom ob robu zemljišča dodali podkonstrukcijo, na katero je mogoče na licu mesta namestiti protihrupne stene. Tako so ustvarili zadostno skladiščno zmogljivosti za pestro ponudbo izdelkov podjetja Kraft, hkrati pa so izpolnili tudi stroge predpise mesta München za zaščito pred hrupom.

O podjetju Kraft Baustoffe:

Korenine podjetja Kraft Baustoffe GmbH segajo v leto 1886. Od takrat se je podjetje razvilo v največjega trgovca z gradbenim materialov v Münchnu z okolico. Podjetje Kraft ponuja bogat izbor izdelkov za vsakršne gradbene projekte – od visoke gradnje, suhe gradnje, nizke gradnje in ureditve okolice prek fasad, krovstva in kleparstva, pa vse do gradbenih naprav in orodij. Na petih lokacijah v Münchnu in okolici ter v podružnici v Mönchengladbachu približno 270 zaposlenih ustvari promet v višini približno 165 milijonov evrov.