Skoči na glavno vsebino

Krüger & Scharnberg GmbH

Galerija

Družinsko podjetje ustanovljeno leta 1893, naj bi tudi v 5. generaciji razumeli kot partnerja za strokovnjake. Z večih lokacij v severni Nemčiji in ca. 100 zaposlenimi, zalaga specializirana podjetja v gradbeni industriji s široko paleto izdelkov.

S prekonstrukcijo lokacije v Hamburgu, je bilo nujno potrebno ustvariti dodatne skladiščne kapacitete. Naša naloga, kot glavnega dobavitelja skladiščnih sistemov je bila, na obstoječem prostoru zgraditi skladiščno halo z konzolnimi in paletnimi regali in dodatno skladišče na odprtem prostoru..

Glede na spreminjajoč asortiman, je OHRA napravila konzept univerzalnega skladiščnega sistema, kateri lahko sprejme robo različnih dimenzij in tež. Medtem, ko se v novi hali skladiščijo materiali za suho gradnjo, les ali izolacijski material, se na zunanjem skladišču, v robustnih regalih skladiščijo npr. kamen, betonski izdelki, kamini.....

Novo zgrajena regalna hala je specialnost firme OHRA. Nosilni stebri konzolnih in paletnih regalov služijo poleg nosilcev za regale tudi kot nosilna konstrukcija za streho in stene. Vsak drugi nosilni paletni regal in konzolni regal z višino 9.500 mm podpirajo konstrukcijo. Dodatno se je izdelal še nakladalni prostor z razponom 10 m. Strešno kostrukcijo iz lesenih lepljencev je izdelal kupec sam.

Glede na različno blago so se načrtovali in izdelali paletni regali z različno dolgimi razponi. Ravno tako so se tudi konzolni regali s konzolami različnih dolžin prilagojeni na blago.

Med posameznimi regalnimi vrstami v hali in v skladišču na prostem, so se načrtovale transportne poti za obratovanje s čelnim viličarjem.