Skoči na glavno vsebino

Gedimat Laboissiere

Galerija

Manj poškodb na skladiščenem blagu

Francosko podjetje za trgovino z lesom Gedimat Laboissiere je svoje skladiščne zmogljivosti za lesene plošče z novo regalno halo bistveno razširilo. Konzolni regali OHRA pri tem ne služijo zgolj kot stebri konstrukcije hale, temveč s svojimi obesnimi regalnimi konzolami tudi zmanjšujejo poškodbe na skladiščenih lesenih ploščah.

Podjetje s sedežem v Bloisu pri Orleansu z lesom in lesnim materialom oskrbuje profesionalne in zasebne uporabnike. Zaradi povečanega povpraševanja so bili primorani zgraditi nove skladiščne zmogljivosti za z melaminom premazane in naravne lesene plošče. Ker je podjetje svoja skladišča že imelo opremljena z regali OHRA, so vodilno podjetje na trgu konzolnih regalov pooblastili tudi za gradnjo novega skladišča za plošče. Pri tem so bili navdušeni nad predlogom, da bi skladišče izvedli kot regalno halo: Stabilni, iz toplo valjanega jekla izdelani stebri hkrati služijo kot nosilna podkonstrukcija strehe enokapnice in sten regalov. Zahvaljujoč ločeni, samostojni hali je bilo mogoče hitro in poceni ustvariti skladišče za lesene plošče, ne da bi bilo pri tem moteno poslovanje podjetja.

Tako je nastala 38 metrov dolga hala, katere zunanje stene sestojijo iz po enega enostranskega konzolnega regala. Med ta dva regala je bil dodatno na sredino nameščen dvostranski konzolni regal. Vodilne tirnice omogočajo uporabo stranskega nakladalnega vozička, ki se premika v več smeri. S pomočjo individualno rezanih regalov višine 5,5 metra, 6,3 metra in 7,1 metra je bilo mogoče halo optimalno prilagoditi okolici. Vsaka od 1.850 milimetrov dolgih konzol ima nosilnost do 600 kilogramov. Pri tem konzole niso privite ali privarjene, temveč so premično, v 100-milimetrski mreži obešene na stojala regalov. Tako lahko ob udarcih popustijo.

Zahvaljujoč novi regalni hali je podjetje Gedimat Laboissiere bistveno povečalo svoje skladiščne zmogljivosti za lesene plošče, hkrati pa občutno zmanjšalo poškodbe zaradi manipulacije z blagom. Stranke francoskega podjetja za trgovino z lesom imajo tako še več koristi od ponudbe izdelkov visoke kakovosti.

O podjetju Gedimat Laboissiere:

Družinsko podjetje Gedimat Laboissiere je bilo ustanovljeno leta 1878 in ga danes vodi že šesta generacija. Kot strokovnjak za les in lesene izdelke z lastno žago podjetje oskrbuje stranke, od katerih jih je približno 80 odstotkov profesionalnih strank, svoje strokovne storitve in široko paleto blaga znanih blagovnih znamk pa ponuja tudi zasebnim strankam. Velika ponudba izdelkov in zaloge omogočajo hitro dobavo ustreznih izdelkov. Podjetje je član skupine Gedimat, vodilne francoske skupine neodvisnih trgovcev s področja gradbenih izdelkov in izdelkov za domače mojstre.