Skoči na glavno vsebino

Maderas Fanega

Galerija

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

33 odstotkov večja skladiščna zmogljivost – na isti skladiščni površini

S konzolnimi regali OHRA, ki so individualno prilagojeni prostorskim razmeram, je španski trgovec z lesom in železnino Maderas Fanega za 33 odstotkov povečal skladiščni prostor – na isti skladiščni površini. Jedro novega sistema predstavlja vrsta regalov z regalnimi konzolami, ki so na eni strani nameščene v dolžini 1200 milimetrov, na drugi pa 1850 milimetrov. Ta »asimetrija« omogoča najboljše izkoriščanje prostora v obstoječem skladišču, hkrati pa ohranja širino prehoda, ki je potrebna za viličarje.

Podjetje Maderas Fanega se je v regiji Kastilja-La Mancha uveljavilo z obsežno izbiro izdelkov in široko ponudbo storitev. Vendar pa je nenehno rastoči portfelj izdelkov zdaj zahteval dodatne skladiščne zmogljivosti. Podjetje Maderas Fanega se je zato odločilo, da bo zamenjalo obstoječi regalni sistem. Poleg tega, da so novi regali morali biti višji, jih je bilo treba tudi natančneje prilagoditi skladiščenemu blagu in prostorskim razmeram.

Podjetje Maderas Fanega že desetletja stavi na regale OHRA. Za pripravo prilagojene rešitve je podjetje tudi tokrat tesno sodelovalo s podjetjem OHRA. V tej je bilo vključenih več vrst regalov, ki z višino stojal do 6010 milimetrov in s šestimi skladiščnimi ravnmi v celoti izkoristijo višino hale. Stojala, ki so bila prej postavljena v hali, tudi konzolni regali OHRA, so bila prirejena in montirana v drugem območju sistema z nižjo višino hale.

Z novim regalnim sistemom je podjetje OHRA lahko doseglo visoko stopnjo izkoriščenosti prostora, predvsem pa je bila vrsta regalov prilagojena številu in meram paketov lesa, ki jih skladišči podjetje Maderas Fanega: poleg plošč velikosti 2440 × 1220 milimetrov podjetje skladišči tudi pakete velikosti 2850 × 2100 milimetrov. Opremljanje vseh regalov z ustrezno dolgimi regalnimi konzolami bi zasedlo preveč prostora, še posebej, ker je nabor izdelkov s temi merami omejen. Tako je podjetje OHRA opremilo le eno stran vrste regalov s 1850 milimetrov dolgimi konzolnimi regali, drugo pa z le 1200-milimetrskimi konzolnimi regali. Da bi kljub tej asimetriji zagotovili stabilnost regala, so bila stojala ustrezno predimenzionirana.

Zahvaljujoč tej nenavadni konstrukciji je podjetje Maderas Fanega lahko kar najbolje izkoristilo prostor, ne da bi omejilo prostor, potreben za gibanje viličarja. V skupnem je zmogljivost skladišča zdaj za 33 odstotkov večja, podjetju Maderas Fanega pa je bila prihranjena gradnja novega skladišča.

 

O podjetju Maderas Fanega:

Korenine podjetja Maderas Fanega S.L. segajo v leto 1965, ko je bilo podjetje ustanovljeno kot mizarsko podjetje v kraju Daimiel. Leta 1984 se je iz tega končno razvila trgovina z lesom. Danes podjetje prodaja široko paleto lesnih izdelkov in okovij na površini 10.000 kvadratnih metrov.