Skoči na glavno vsebino

mejo Metall Josten

Galerija

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Nove skladiščne zmogljivosti za zanesljive dostave

Družba mejo Metall Josten, proizvajalec in dobavitelj vzorčnih profilov in posebnih profilov iz aluminija, je razširila svojo skladiščno površino z novim logističnim centrom. Za skladiščenje do 6.100 milimetrov dolgih in do 1,5 tone težkih paketov profilov je družba uporabila konzolne regale OHRA: prepričala jih je predvsem prilagodlljivost regalnih konzol in tudi možnost prilagajanja regalov individualnim zahtevam družbe mejo. S tako občutno razširjenimi možnostmi skladiščenja družba mejo zdaj skladišči okrog 4.800 ton aluminijastih profilov – in tako svojim strankam zagotavlja stalno in zanesljivo dobavno zmogljivost.

Po tem ko so bile skladiščne zmogljivosti na sedežu družbe v Düsseldorfu dokončno izkoriščene, se je družba mejo odločila, da bo v kraju Viersen zgradila nov logistični center. Skladišče je trikrat večje od starega centralnega skladišča v Düsseldorfu in na površini, veliki 3.200 kvadratnih metrov, ponuja dovolj prostora za prihodnje skladiščne in proizvodne potrebe. 

Ker so se konzolni regali OHRA izkazali že na stari lokaciji pri skladiščenju paketov profilov, je družba mejo tudi novo skladišče opremila z regali vodilnega evropskega podjetja za konzolne regale. V primerjavi s popolnoma avtomatiziranim visokoregalnim skladiščem, ki se ponavadi uporablja v železarski industriji, konzolni regali OHRA družbi mejo zagotavljajo boljšo gospodarnost. Družba mejo je dodatno navdušena nad prosto obešenimi regalnimi konzolami, katerih lego je mogoče spreminjati brez uporabe orodja in z zmanjšano verjetnostjo poškodb skladiščenega blaga, saj regali pri udarcih prilagodljivo popustijo.

Skupno enajst eno- in dvostranskih regalov, ki so deloma dolgi do 36,8 metra, je bilo glede na razdaljo med osmi, višino in obremenitev konzol natančno prilagojenih potrebam družbe mejo. Tudi same regalne konzole z dolžino 1.500 milimetrov so individualno prilagojene na širino skladiščenih snopov profilov. Zaradi uporabe jeklenih profilov s polnimi stenami za vse nosilne elemente je lahko družba mejo pri višini stojala 7.840 milimetrov uporabila enajst skladiščnih ravni (z peto). 

Nova lokacija s svojo novo skladiščno zmogljivostjo zdaj ponuja možnost za nadaljnjo rast družbe in preprostejše logistične postopke.

O družbi mejo Metall Josten:

Družba mejo Metall Josten GmbH & Co. KG od leta 1932 proizvaja vzročne profile in posebne profile iz aluminija, gradbene profile, ki so skladni z ITEM in BOSCH, ter kompozitne plošče iz aluminija. Družba uporablja več kot 30 stiskalnic za ekstrudiranje s tlačnimi silami med 600 in 8000 tonami in je prvi naslov za sataste kompozitne plošče v Nemčiji. Lastne blagovne znamke No Name Konstruktion®, No Name Halbzeug® in No Name Solar® temeljijo na ideji, da stranka zaradi točno določene posebne dodatne opreme ni vezana na točno določeno in drago serijo. Družba mejo se je razvila v enega večjih nemških proizvajalcev utornih profilov in opornih profilov iz aluminija, ki so skladni z ITEM und BOSCH.