Skoči na glavno vsebino

Mizarstvo Schmidt

Galerija

cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels

Mizarstvo Schmidt: 40 % večja skladiščna zmogljivost in električna energija s strehe

Trajnostni viri za mizarstvo Torsten Schmidt niso pomembni zgolj pri lesu, ki ga uporabljajo: podjetje OHRA je za podjetje iz Thüringena uredilo skladišče iz konzolnih regalov, ki ne zagotavlja zgolj več prostora za lesne plošče in masivni les, temveč se ponaša tudi s fotovoltaičnim sistemom na strehi. Mizarstvo je tako povečalo skladiščne zmogljivosti za 40 odstotkov in hkrati pridobilo trajnostno proizvedeno električno energijo s strehe za lastne potrebe.

Mizarstvo s sedežem v Pößnecku pri Jeni razvija in proizvaja kose iz masivnega lesa in kakovostnih materialov v ploščah. Les za ta namen načeloma kupuje pri trgovcih z lesom v okolici, s čimer zagotavlja trajnostno gospodarjenje in kratke transportne poti.

Trajnostnost je igrala pomembno vlogo tudi pri novem regalnem sistemu, s katerim je želelo mizarstvo pridobiti dodaten prostor za plošče in masivni les. 30 metrov dolg konzolni regal podjetja OHRA nosi fotovoltaični sistem, ki proizvaja obnovljivo električno energijo za mizarstvo. Podjetje OHRA je v ta namen regal opremilo s posebnimi podpornimi rokami in strešnimi prečkami. Te omogočajo strešni naklon 30 stopinj, ki je idealen za fotovoltaični sistem. Streha sama je prekrita s trapezno pločevino. Celotna podkonstrukcija, vključno s stojali konzolnega regala, je bila prilagojena teži solarnih celic – navsezadnje 60 modulov skupno tehta približno 1000 kilogramov.

Konzolni regal ponuja pri višini 3.740 milimetrov na treh ravneh – najvišja je na višini 1.700 milimetrov – dovolj prostora za lesne plošče in masivni les za potrebe mizarstva. Vsak od brezstopenjsko nastavljivih konzolnih regalov dolžine 1.800 milimetrov nosi do 400 kilogramov teže. Regal je enostranski, njegovo zadnjo steno je obložilo mizarstvo samo – na meji posestva postavljeni regal tako hkrati služi tudi kot protihrupni zid.

Podjetje OHRA je regalni sistem kljub posebnim konstrukcijskim zahtevam zaradi fotovoltaičnega sistema zaključilo v samo šestih mesecih od potrditve naročila do začetka uporabe. Že približno eno leto regal sedaj proizvaja ekološko električno energijo za lastno uporabo. Poleg tega je mizarstvo Torsten Schmidt zaradi regala povečalo svoje skladiščne zmogljivosti za 40 odstotkov. Pri tem koncept konzolnega regala omogoča hiter, neposreden dostop do skladiščenega blaga. To skupaj s prosto visečimi regalnimi konzolami preprečuje poškodbe lesa pri uskladiščenju in odvzemu iz skladišča.

O mizarstvu Torsten Schmidt:

Portfelj mizarstva Torsten Schmidt s sedežem v Pößnecku v Thüringenu sega od vhodnih vrat prek oblog do oken in pohištva. Podjetje v ta namen kombinira moderen strojni park z rokodelskimi spretnostmi. Pri tem je aktivno tudi prek meja Thüringena. Krajevni arhitekturni biroji in zasebni investitorji že leta štejejo k njegovim stalnim strankam.