Skoči na glavno vsebino

Notz Metall AG

Galerija

Konzolno skladišče za trgovino z legiranim jeklom

Multifunkcionalno in prostorsko varčno notranje skladišče

Podjetje Notz Metall AG, eno izmed vodilnih trgovin z legiranim jeklom v Švici, je svoje novo skladišče opremilo s konzolnimi regali OHRA. S postavitvijo visokih regalov – najvišja skladiščna raven se nahaja na višini 6,4 metrov – je lahko podjetje v primerjavi s starim skladiščnim sistemom dobilo večje skladiščne kapacitete na manjši površini.

Notz Metall AG ima celotno ponudbo na področju prodaje jekla in neželeznih kovin. Podjetje s sedežem v mestu Brügg v švicarskem kantonu Bern upravlja široko ponudbo z okrog 6.300 izdelki in ima na zalogi ca. 5.000 ton jekla in neželeznih kovin. Zaradi gradnje avtoceste se je moralo podjetje Notz Metall odpovedati občutnemu delu svojega skladišča. S tem je odpadla tudi površina za dosedanje zunanje skladišče za palične in cevne izdelke. Da ne bi bilo treba posegati v preostale zelene površine na zemljišču podjetja, se je podjetje odločilo, da bo dolgo blago v prihodnje spravilo v obstoječo skladiščno halo. Za to pa je bil potreben skladiščni sistem, s katerim je bilo možno v celoti izkoristiti višino hale in ki tako na enaki površini omogoča večjo skladiščno kapaciteto.

Zato se je podjetje Notz odločilo za konzolni sistem podjetja OHRA. Podjetje s sedežem v Kerpnu, Nemčija, proizvaja svoje profile iz stabilnih toplo valjanih jeklenih profilov, ki dovoljujejo visoke višine postavitve in visoke nosilnosti. Zraven tega se konzole regalov OHRA horizontalno vpnejo v nosilce in se ne privijajo ali varijo. Tako je možno višino posameznih skladiščnih ravni hitro spremeniti – povsem brez orodja. Ravno ta fleksibilnost je pogoj za s strani podjetja Notz zahtevano multifunkcionalnost regalnega sistema, saj se morajo skladiščiti različni izdelki, kot so palično jeklo, kotni profili, svetlo jeklo ali polproizvodi v dolžinah 3 in 6 metrov.

V roku devetih dni je podjetje OHRA instaliralo ustrezno skladišče s konzolnimi regali v treh vrstah. Pri tem je potekala postavitev korak za korakom: Po končanju ene vrste se je tukaj že skladiščilo blago, medtem ko se je postavljala naslednja regalna vrsta. To je zahtevalo natančen projektni načrt, da potek dela ni bil moten.

V 6740 milimetrov visoka stojala regalnega sistema je vpetih 12 skladiščnih ravni. Skladišče nudi tako skupaj 2.640 odlagalnih mest – to je 800 več kot v prejšnjem regalu. Hkrati zaseda regalni sistem 366 m² površine manj. S povišanjem skladiščnih kapacitet so se lahko stroški skladišča znižali za približno 15,5 odstotkov.

O podjetju Notz Metall AG

Temeljna dejavno podjetja Notz Metall AG je pridobivanje, prodaja in nadaljnja obdelava kakovostnega in legiranega jekla, neželeznih kovin in posebnih materialov in njihovih polizdelkov. Izdelki služijo kot surovine v mnogih visokih industrijskih segmentih. Servisni center podjetja Notz Metal AG nudi hiter servis in obdeluje materiale po specifičnih zahtevah in željah strank. Podjetje, katerega korenine segajo v leto 1898, ima 85 zaposlenih in ima promet v višini približno 70 milijonov evrov.