Skoči na glavno vsebino

Nyfeler Holzwaren AG

Galerija

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Uravnoteženje z razdelitvijo na zahodni in vzhodni del

Močno nagnjen teren in pomanjkanje prostora sta pri načrtovanju novega zunanjega regala za mizarsko delavnico podjetja Nyfeler Holzwaren AG predstavljala poseben izziv. Podjetje OHRA je dvostranski konzolni regal razdelilo na vzhodno in zahodno stran, ki sta kljub različni višini tal in zamaknjeni konstrukciji zaščiteni s skupno šest metrov globoko streho. Podjetje Nyfeler je z regalom pridobilo večjo skladiščno površino, prihranilo čas pri uskladiščenju in praznenju ter s streho zaščitilo skladiščno blago pred neposrednimi vremenskimi vplivi.

Prej: skladanje na prostem

Podjetje Nyfeler je pred tem bukove deske, ki jih je mizarska delavnica med drugim uporabljala za izdelavo sistema za vodenje kroglic CUBORO, drva in druge artikle skladalo na prostem. Uporabljene evro palete so bile pri tem ves čas izpostavljene vremenskim vplivom, ker je privedlo do nevarno poševnih skladovnic. Da so lahko prišli do materiala, je bilo treba artikle poleg tega še zamudno prelagati. Za zaščito pred vremenskimi vplivi je podjetje Nyfeler poleg tega vsako skladovnico pokrilo še s ponjavami – kar je pomenilo velik dodaten napor pri rokovanju. Nenazadnje pa je skladišče zavzemalo tudi preveliko površino.

Omejene prostorske razmere

Zato se je podjetje Nyfeler odločilo, da učinkovitost skladišča bistveno poveča s konzolnim regalom podjetja OHRA. Predvideni prostor je zahteval individualno prilagojeno konstrukcijo: zaradi terena je bila namreč podlaga ene strani dvostranskega regala 1,5 metra nad drugo stranjo. Poleg tega konstrukcija ni smela ovirati tovornih vozil pri manevriranju na omejenem zemljišču. In nenazadnje je bilo treba zagotoviti prostor za najrazličnejše izdelke: skladovnico desk višine najv. 4,4 metra in dolžine najv. 5,5 metra ter sode, vreče in druge artikle.

Regal z dvema stranicama

Konstrukterji podjetja OHRA so izzive rešili z razdelitvijo regala: na višje ležeči zahodni strani višina stojal znaša 6.770 milimetrov. Nanje so pritrjene regalne konzole dolžine 1,5 metra z nosilnostjo 1.000 kilogramov. Vključno z nogami tvorijo štiri skladiščne ravni. Na vzhodni strani znaša višina stojal 8.270 milimetrov, s čimer se izravna razlika v višini tal. Na podnožje te strani se zložijo skladovnice bukovih desk s težo najv. 10 ton. Višja skladiščna raven zagotavlja prostor za še eno skladovnico desk s težo najv. 2.300 kilogramov. Poleg tega sta vzhodna in zahodna stran zamaknjeni po dolžini: Vzhodna stran se začne nekaj metrov pozneje – tako noge regala v kotih konstrukcije ne segajo na vozno pot in lahko tovornjaki regal obvozijo v ozkem radiju.

Vse skladiščne ravni regala so opremljene z mrežastim dnom, zaradi česar je mogoče prilagodljivo uskladiščiti vse vrste blaga, ne glede na nosilec ali pripomoček za skladiščenje. Mrežasto dno prav tako omogoča dobro prezračevanje uskladiščenih artiklov ter dober pregled pri uskladiščenju in praznenju. Na obeh koncih stojal sta nameščeni tri metre dolgi strešni konzoli z nagibom oz. naklonom 11 stopinj. Streha večjih mer zanesljivo ščiti uskladiščeno blago pred vremenskimi vplivi. Pri statičnem izračunu regala so bile seveda upoštevane tudi obremenitve zaradi vetra in snega, ki se pojavijo pri tako veliki površini strehe.

Dvojna zmogljivost, privarčevan čas

Nov regalni sistem podjetju Nyfeler omogoča celo vrsto prednosti. Kot je poudaril direktor Remo Nyfeler: »Zdaj lahko na isti površini skladiščimo dvojno količino. Poleg tega zaradi krajših voznih poti in dejstva, da skladiščnega blaga ni več treba dodatno zaščititi s ponjavami, privarčujemo veliko časa.« Regal se kljub svoji velikosti elegantno zliva z okolico. Nenazadnje pa celotno skladišče deluje čisto in pospravljeno ter tudi pri strankam pusti pozitiven vtis.«

O podjetju Nyfeler Holzwaren:

Podjetje Nyfeler Holzwaren AG je bilo ustanovljeno leta 1937 in ga vodi že tretja generacija – Margret in Remo Nyfeler. Družinsko podjetje s sedežem v kraju Gondiswil v Švici trenutno zaposluje 14 oseb. Proizvajajo lastne izdelke, kot so masažni valjčki za stopala, lesene igrače in izdelki iz lesa, ter jih prodajajo v specializiranih trgovinah in lastni trgovini. Na zahtevo proizvajajo tudi izdelke iz lesa v serijah, npr. za promocijska darila. Vendar pa je proizvodnja v glavnem osredotočena na Cuboro. Ta lesena igrača je sestavljena iz več kot 100 različnih elementov, iz katerih je mogoče s kreativnim kombiniranjem in logičnim načrtovanjem ustvariti neskončno število stez za vodenje kroglic.