Skoči na glavno vsebino

Obenauf

Galerija

cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof

35-odstotno hitrejši dostop do lesa

Slovensko podjetje Obenauf v svojem novem distribucijskem centru svojih do 13 metrov dolgih kosov gradbenega lesa ne skladišči več na tleh kot doslej, ampak na 5,7 metrov visokih konzolnih regalih OHRA. Trgovec z gradbenim materialom, ki je specializiran za potrebe krovcev in tesarjev, je tako povečal hitrost postopkov vnosa in iznosa materiala za 35 odstotkov v primerjavi s prejšnjim načinom skladiščenja na tleh s skladanjem v bloke.

Hitra dobava

Ker ima podjetje Obenauf veliko zalogo izdelkov, lahko svojim strankam zagotovi hitro dobavo blaga, tudi v manjših količinah, neposredno v njihovo skladišče. Podjetje je za zagotovitev zanesljive dobavne zmogljivosti zgradilo novo skladišče v Kranju. Krovcem, tesarjem in proizvajalcem montažnih hiš lahko tako dobavlja gradbene materiale in polizdelke. Pri načrtovanju so bile v ospredju dodatne možnosti skladiščenja do 13 metrov dolgih kosov gradbenega lesa, saj krovci in tesarji pri podjetju Obenauf vedno pogosteje naročajo prav te izdelke. Do sedaj je podjetje ta les in tudi 6 metrov dolge izolacijske plošče za izolacijo streh skladiščilo na tleh, tako da se je blago skladalo v bloke. To je otežilo dostop do posameznih izdelkov in je pogosto povzročilo poškodbe materiala med prekladanjem. Poleg tega pa blago na prostem ni bilo zaščiteno pred vremenskimi vplivi.

Zaščita pred vremenskimi vplivi

Da bi olajšali dostop do izdelkov in tako še pospešili postopek vnosa in iznosa materiala iz skladišča, se je podjetje Obenauf odločilo, da bo zunanje skladišče opremilo s konzolnimi regali OHRA. Podjetje že več let uporablja regalne sisteme vodilnega evropskega proizvajalca konzolnih regalov. V novem zunanjem skladišču je podjetje OHRA namestilo po dve vrsti enostranskih in dvostranskih regalov. Na šestih skladiščnih ravneh in 1,25 metrov dolgih, prilagodljivo vpetih regalnih konzolah je tako več prostora za skladiščenje kot pri skladiščenju na tleh. Na zgornjem delu stebrov regalov so nameščeni strešni nosilci, streha z globino 2 metrov in 6-stopinjskim naklonom pa ščiti skladiščeno blago pred vremenskimi vplivi.

Učinkovitejši postopki skladiščenja

Podjetje OHRA je dobavilo regale v treh mesecih in jih postavilo takoj ob dobavi. Tako so zagotovili pravočasno odprtje novega distribucijskega centra. Z novim skladiščem je podjetje Obenauf zmanjšalo obseg poškodb skladiščenega blaga, občutno povečalo učinkovitost skladiščnih postopkov in hkrati dodatno zagotovilo zanesljivost pravočasne dostave. »Številni tesarji in krovci so že obiskali naš novi distribucijski center, da bi dobili vtis o tem, kaj smo uspeli izvesti v sodelovanju s podjetjem OHRA. Zahvaljujoč konzolnim regalom so tako pridobili zelo dober pregled nad raznolikostjo izdelkov, ki jih trenutno skladiščimo,« je povedal Gregor Grilc, direktor v podjetju Obenauf.

O podjetju Obenauf d.o.o.:

V samo nekaj letih se je podjetje Obenauf v Sloveniji uveljavilo kot specialist za strehe, pri katerem lahko krovci, tesarji, kleparji, arhitekti in privatni gradbeniki dobijo vse, kar potrebujejo pri krovstvu. S poslovalnicami v Ljubljani in Mariboru ter servisnimi službami v Novem mestu in Kranju je podjetje tako prisotno v skoraj vseh delih Slovenije. Njihova ponudba poleg materialov vodilnih proizvajalcev zajema tudi učinkovite storitve, kot je izobraževanje strank ali dostava manjših količin neposredno v skladišče stranke. Podjetje Obenauf je član Spitzer Holding, vodilnega krovnega podjetja na avstrijskem trgu.