Skoči na glavno vsebino

Pasito Blanco

Galerija

pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage
pallet racking for boat storage

Na suhem

V marini Seca na otoku Gran Canaria lahko čolni varno in na suhem prezimijo v regalih podjetja OHRA.

Kanarski otoki so zagotovo eden najrazburljivejših jadralnih območij v Evropi. Zalivski tok in topel veter iz Sahare celo leto skrbita za milo poletno klimo. Priljubljeno izhodišče za jadranje po Kanarskih otokih je Pasito Blanco na otoku Gran Canaria – oddaljeno samo dva kilometra od turističnega središča Maspalomas. Tamkajšnja marina zagotavlja 388 privezov za čolne dolžine največ 40 metrov – ter številne storitve za jahte in posadko. 

Sem sodi tudi možnost varnega skladiščenja čolna na suhem, ko ga dlje časa ne uporabljate. V ta namen je marina Seca v začetku leta 2018 namestila regalni sistem OHRA: prostora je za več kot 80 čolnov z dolžino do 7 metrov in težo do 3 ton. V nasprotju s čolni, ki celo leto ostanejo v vodi, si lastniki s skladiščenje na suhem prihranijo visoke stroške vzdrževanja in protikorozijske zaščite. 

Osnovo za regalni sistem sestavljajo paletni regali OHRA, ki so bili prilagojeni posebnim zahtevam marine in meram čolnov. Za večje čolne so bile nameščene tri dvovrstične regalne vrste. Regali v dveh nadstropjih zagotavljajo skladiščne predale globine 3,8 metra. Za prostorsko varčno skladiščenje tudi vodnih skuterjev in manjših čolnov je bila nameščena še ena enovrstična regalna vrsta v treh nadstropjih. Odločilen dejavnik za marino, da se je odločila za regalno konstrukcijo OHRA, je bila kakovost uporabljenih materialov in robustnost: podjetje OHRA namreč za nosilne elemente svojih regalov uporablja izključno vroče valjana standardna konstrukcijska jekla. Slednje ne zagotavlja le potrebne nosilnosti, temveč kljubuje tudi neprijazni morski klimi v predelu Pasito Blanco. Poleg tega vroče cinkanje skrbi za to, da regali tudi po več letih na prostem ne izgubijo svoje nosilnosti in zagotavljajo prijeten videz, ki ustreza skladiščenim čolnom. Ko si znova zaželite jadranja, samo pokličete v marino in čoln bo pripeljan v vodo, pripravljen na nove jadralne podvige.