Skoči na glavno vsebino

Reifenhäuser Reiloy

Galerija

24 ur hitreje

Podjetje Reifenhäuser Reiloy, specialist za visoko odporne cilindre in vijake za postopke ekstrudiranja in brizganja, je surovine in končne izdelke, ki so bili prej shranjeni zunaj, z zgraditvijo novega proizvodnega in odpremnega skladišča vrnilo v lastno tovarno. Za shranjevanje sestavnih delov, težkih do 8 ton in dolgih do 10 metrov, je podjetje namestilo pet konzolnih regalov za težka bremena OHRA. S tem je podjetju Reifenhäuser Reiloy uspelo precej skrajšati čas za postopke skladiščenja in pridobivanja iz skladišča ter v celoti prihraniti stroške zunanjega skladiščenja.

Zmanjšajte stroške skladiščenja in pospešite dostop
Prejšnje skladiščenje potrebnih surovin in končnih izdelkov pri zunanjem izvajalcu logističnih storitev je povzročalo visoke stroške. predvsem pa pri tej rešitvi ni bilo neposrednega dostopa do blaga. Samo da je zahtevano blago iz zunanjega skladišča bilo pripravljeno v tovarni, je trajalo približno 24 ur. Podjetje se je zato odločilo, da želi imeti znova neposreden dostop do blaga z lastnim skladiščem.

Zasnovano za velike obremenitve
Podjetje Reifenhäuser Reiloy je opremilo 1200 kvadratnih metrov veliko skladišče z regali podjetja OHRA,enega vodilnih na trgu skladiščne tehnike za težka bremena v Evropi. Robustni konzolni in paletni regali iz vroče valjanih jeklenih profilov združujejo visoko nosilnost z ozko zasnovo, ki prihrani prostor. V skladišču podjetja Reifenhäuser Reiloy je podjetje OHRA namestilo pet regalov dolžine od 20 do 30 metrov, od katerih ima vsak sedem skladiščnih ravni. Vsako od več kot 5,5 metra visokih stojal je zasnovano za skupno obremenitev 15.600 kilogramov, vsaka od 800 milimetrov dolgih regalnih konzol pa lahko nosi do 1300 kilogramov. Regalne konzole so prilagodljivo pritrjene in jih je mogoče brez orodja kadar koli brezstopenjsko nastaviti in tako prilagoditi različnim višinam shranjenega blaga. Da bi preprečili poškodbe cilindrov in vijakov med skladiščenjem in prevozom, jih podjetje Reifenhäuser Reiloy shranjuje na paletah. Zato je podjetje OHRA skladiščne ravni opremilo z mrežastim dnom. Vsaka od teh ravni je lahko obremenjena s 1600 kilogrami na kvadratni meter. Tako lahko tudi najtežje sestavne dele prilagodljivo shranite v regale. Police regalov se upravljajo s stranskim viličarjem na način, ki prihrani prostor – vodilne tirnice, pritrjene na noge regalov, varno »usmerjajo« viličar skozi hodnike.

Čas pretoka blaga se precej skrajša
Z novim sistemom skladiščenja lahko podjetje Reifenhäuser Reiloy zdaj v celoti prihrani stroške za zunanje skladiščenje. Postopki skladiščenja in pridobivanja iz skladišča so v povprečju krajši tudi za 24 ur, oddelka proizvodnje in odpreme pa imata zdaj dostop do shranjenih izdelkov v kratkem času. Poleg tega se v celoti izognemo škodi zaradi vremena, ki se je v preteklosti redno pojavljala. »V primerjavi s prejšnjimi oddanimi naročili nas je celoten paket podjetja OHRA popolnoma prepričal,« zaključuje Thomas Huhn, operativni vodja podjetja Reifenhäuser Reiloy. »Ta projekt je kot referenčni projekt dosegel velik ugled v Skupini Reifenhäuser in je podjetju OHRA prinesel tudi nadaljnja naročila.«


O podjetju Reifenhäuser Reiloy:
Podjetje Reifenhäuser Reiloy GmbH, ustanovljeno leta 1971, izdeluje in obdeluje visoko odporne cilindre in vijake za postopke ekstrudiranja in brizganja na lokaciji v Troisdorfu. Z lastnimi trdnimi zlitinami in postopki podjetje dosega posebno visokokakovostno zaščito pred obrabo, ki zanesljivo ščiti sestavne dele pred abrazijo, adhezijo in korozijo. Podjetje Reifenhäuser Reiloy z okoli 200 zaposlenimi je del Skupine Reifenhäuser. S svojimi visoko specializiranimi poslovnimi enotami je vodilni ponudnik inovativnih tehnologij in sestavnih delov za ekstrudiranje plastike. Družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1911, dobavlja visokotehnološke rešitve po vsem svetu. Skupina Reifenhäuser s svojimi tehnologijami ter znanjem in izkušnjami 1750 zaposlenih sestavlja največjo svetovno mrežo kompetenc za tehnologijo ekstrudiranja plastike.