Skoči na glavno vsebino

Röhrenhandel Appenzell

Galerija

pallet racking galvanized
pallet racking warehouse
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof

Robustno, vremensko odporno in povrhu še estetsko

Podjetje Röhrenhandel Appenzell AG je razširilo svoje skladiščne zmogljivosti z novimi konzolnimi in paletnimi regali OHRA, s tem pa je še obogatilo svojo ponudbo gradbenih materialov in materialov za potrebe obrtnikov. Pri izvedbi skladišča je bilo treba upoštevati posebne zahteve glede konstrukcije: okvire paletnih regalov, postavljene v zaprtih prostorih, so delili, da jih je bilo mogoče prepeljati v kletne prostore s pomočjo tovornega dvigala. Regali, ki so postavljeni na prostem, pa so zasnovani tako, da vzdržijo močne obremenitve zaradi snega in vetra. Poleg tega so regali, ki so postavljeni ob meji zemljišča, opremljeni z oblogo iz lokalnega lesa, da se estetsko prilegajo urbani zasnovi regije Appenzell.

Ponudba izdelkov Röhrenhandel Appenzell zajema izdelke za nizko in visoko gradnjo, ureditev vrtov ter splošne izdelke iz betona. Obrtnikom pa dodatno ponujajo tudi pester izbor orodja in delovnih oblačil. Podjetje se je odločilo, da bo za skladiščenje vseh teh različnih izdelkov uporabilo kombinacijo paletnih in konzolnih regalov OHRA, ki so delno postavljeni v halo in delno na prostem. V novem skladišču je prostora za približno 1000 evropalet, rokovanje z blagom pa poteka z viličarji in dvižnimi vozički. 

Podjetje Röhrenhandel Appenzell je regale OHRA uporabljalo že v predhodnih skladiščih in je bilo navdušeno nad robustnostjo regalov, ki so sestavljeni iz kakovostnih toplo valjanih jeklenih profilov. Za njihovo odločitev pa je bila odločilna tudi možnost prilagajanja regalov zahtevam podjetja: tako je bilo treba ogrodje paletnih regalov, ki so postavljeni v hali, deliti, saj so nameščeni v kletnih prostorih, ti pa so dostopni samo s tovornim dvigalom. Deli so bili nato sestavljeni tako, da jih je v primeru selitve mogoče znova ločiti, ne da bi se pri tem uničili. 

Paletni in konzolni regali, ki so postavljeni na prostem, so opremljeni s streho za zaščito skladiščenega blaga; podjetje OHRA je stojala opremilo z ustreznimi strešnimi konzolami, namestitev strehe pa je izvedlo lokalno gradbeno podjetje. Podjetje OHRA je pri tem opravilo statični izračun za regale glede na pričakovane obremenitve zaradi snega v Appenzellu do 484 kg na kvadratni meter in obremenitev zaradi vetra do 110 kg na kvadratni meter. 

Hkrati pa je morala zunanja stran regalov izpolnjevati »predpise za zaščito krajinske arhitekture«, ki veljajo v Appenzellu: ti so zahtevali streho brez sijajne površine, odvodnjavanje strehe z zadrževanjem vode – pri tem deževnico posebni odtoki nadzorovano zadržijo na strehi – in oblogo regalov iz neobdelanega lokalnega lesa na strani, ki gleda proti cesti. Tako se novi regali kot modularna konstrukcija harmonično skladajo z okolico.

O podjetju Röhrenhandel Appenzell:

Že v povojnih letih je kanton kot javni subjekt v pokrajini Appenzellerland začel s proizvodnjo cevi pod imenom Röhri, pozneje pa so prenehali z lastno proizvodnjo in delovali samo še kot prodajalec cevi. Podjetje se je leta 2002 preoblikovalo v delniško družbo in od takrat je Röhrenhandel Appenzell AG v zasebnilasti. Od takrat se ponudba izdelkov neprestano širi ter danes poleg različnih izdelkov za nizke in visoke gradnje obsega tudi izdelke za ureditev vrtov in izdelke za obrtnike. Podjetje deluje kot diskontna trgovina, večje količine pa dobavlja tudi neposredno na gradbišče z lastnim tovornjakom z žerjavom. Röhrenhandel Appenzell AG je danes vodilni trgovec v regiji, v katerem pet sodelavcev ustvari nekaj milijonov švicarskih frankov prometa letno.