Skoči na glavno vsebino

Rosa Catene

Galerija

Konzolni regali za cevasti material in pločevinaste trakove

Več zmogljivosti pri novi gradnji skladišča

Rosa Catene, eden vodilnih proizvajalcev industrijskih verig, je na svojem sedežu podjetja v Calolziocorte, v Italiji, zgradil novo skladišče za surovine. Konstrukcija regalov, ki izhaja iz podjetja OHRA, pri tem služi tudi kot nosilni element za streho. Ta rešitev ne ponuja samo stroškovno prednost v primerjavi z običajnimi konstrukcijami dvoran, ampak omogoča tudi kadarkoli netežavno razširitev skladišča.

Rosa Catene na lokaciji Caloziocorte proizvaja verige za uporabo v kmetijstvu, industriji in obrti. Stalna rast podjetja je zahtevala izgradnjo novega skladišča za surovine za paletirane pločevinaste trakove in jeklene palice v svežnjih. Naročilo za izgradnjo skladišča je prejelo podjetje OHRA: Strokovnjak za sisteme konzolnih regalov s sedežem v Kerpnu, v Nemčiji, je prepričal Rosa Catene z zamislijo, pri katerem stojala konzolnih regalov obenem služijo tudi kot nosilna konstrukcija za dvorano. Pri predlagani zamisli se strešni elementi šestih vrstic regalov med seboj prekrivajo. Tako nastane popolnoma prekrito in modularno skladišče, ki ga je mogoče v prihodnje brez težav razširiti. Poleg tega ta konstrukcija ponuja občutne stroškovne prednosti in je hitreja zgrajena od običajne dvorane.

Celotno skladišče je veliko približno 900 kvadratnih metrov in je sestavljeno iz pet 30 metrov dolgih vrst dvostranskih konzolnih regalov in ene enostranske vrste regalov. Sistemi regalov podjetja OHRA so izdelani iz stabilnih toplotno valjanih jeklenih profilov, ki dovoljujejo visoke gradbene višine in bremena. Robustni način gradnje poleg tega zmanjša stroške in skrajša čas za popravilo in vzdrževanje, ki pri običajnih konstrukcijah regalov, ki so izdelane iz pločevinastih profilov, nastanejo zaradi poškodb pri speljevanju in podobno.

V prvih treh vrsticah regalov se dvojno globoko na devetih nivojih skladišči 6500 milimetrov dolg in 4000 kilogramov težak cevasti material v svežnjih. Konzole regalov so vpete in jih je mogoče z vijaki izravnati na milimeter natančno – tako je zagotovljena enakomerna porazdelitev skladiščnega blaga. Te poti se upravljajo s štiripotnim viličarjem, ki se vodi po tirnicah, nameščenih na stojalih. Preostale vrstice regalov so opremljene z konzolnimi mostički in tako na sedmih nivojih ponujajo prehodno skladiščno površino. Tukaj se skladiščijo do 1200 kilogramov težki paletirani pločevinasti trakovi. Te poti se upravljajo z viličarjem.

Sistem regalov z vpetimi konzolami omogoča visoko prilagodljivost – glede na zahtevo je mogoče spreminjati in menjavati skladiščna mesta različnih materialov.

O podjetju Rosa Catene Spa

Že od leta 1924 se na lokaciji Calolziocorte, v Italiji, proizvajajo verige za industrijske namene. Od leta 1995 podjetje posluje pod imenom ROSA CATENE SPA; je tako kot prej v lasti družine Rosa. Izdeluje kakovostne verige za različne uporabe: za transportne trakove, pogonske sisteme, dvigala itd.