Skoči na glavno vsebino

Rubio Careco

Galerija

Izrabljeni avtomobili: dovolj prostora za 1080 namesto 216 avtomobilov

Francosko podjetje za razgradnjo avtomobilov Rubio Caréco je z novim regalnim sistemom podjetja OHRA svoje skladiščne zmogljivosti za izrabljene avtomobile povečalo za petkrat. Do zdaj je bilo v skladišču s 4000 m² veliko površino na prostem za skladiščenje na tleh dovolj prostora za približno 216 avtomobilov. Danes pa se v 18 dvostranskih konzolnih regalih, ki so razporejeni v šest vrst, avtomobili skladiščijo drug nad drugim na petih ravneh. Tako je zdaj na isti površini mogoče skladiščiti 1080 vozil. Ker je zdaj mogoč neposreden dostop do vsakega vozila, se je zmanjšalo število potrebnih korakov, zaradi česar so se znižali logistični stroški, varnost zaposlenih pa se je povečala.

Omejene zmogljivosti pri skladiščenju na tleh
Podjetje Rubio Caréco je eden od vodilnih ponudnikov rabljenih avtomobilskih delov v regijah Pau in Tarbes jugozahodno od Toulousa. Na leto razgradijo približno 8000 avtomobilov, podjetje pa ima vedno na zalogi 40.000 rabljenih delov. Obseg poslovanja se je v zadnjih letih tako povečal, da zmogljivosti za talno skladiščenje na prostem niso več zadostovale. Tudi dostop do posameznih vozil je bil zapleten in drag.

Pet avtomobilov drug nad drugim
Podjetje Rubio Caréco se je zato odločilo za namestitev regalnega sistema podjetja OHRA:Podjetje OHRA, ki je vodilno na evropskem trgu za konzolne regale, je posebej za reciklažne obrate razvilo robusten regalni sistem za skladiščenje vozil in njihovih delov. Konzolni regali z robustnimi toplo valjanimi jeklenimi profili zagotavljajo dovolj moči za nosilne elemente: dvostranski regali, nameščeni pri podjetju Rubio Caréco, na vsaki skladiščni ravni in strani zagotavljajo nosilnost do 2200 kilogramov. Z višino regala 7600 milimetrov je bilo izvedenih pet skladiščnih ravni. Vsi sestavni deli konzolnih regalov so vroče pocinkani, kar omogoča uporabo na prostem.

Še večja prostorska učinkovitost z uporabo bočnega viličarja
Podjetje Rubio Caréco za skladiščenje in pridobivanje vozil iz skladišča uporablja bočni viličar. Vodila, montirana na noge regalov, vozniku viličarja olajšajo »vstavljanje« v prehode – to omogoča veliko bolj kompaktno postavitev vrst regalov in boljši izkoristek razpoložljivega prostora kot pri delu s čelnim viličarjem.

Z novim konceptom skladiščenja lahko podjetje Rubio Caréco na istem prostoru skladišči petkrat več vozil, hkrati pa izpolnjuje tudi zahteve evropskih direktiv za varno skladiščenje. Celoten logistični proces je danes učinkovitejši in bolj gospodaren.