Skoči na glavno vsebino

Schneider Baucentrum

Galerija

pallet racking with roof
pallet racking with roof, galvanized
pallet racking with roof, galvanized, rack-clad building
pallet racking, cantilever racking, galvanized
pallet racking, double-sided, galvanized
rack-clad warehouse, drive-in warehouse
pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking, pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking with roof

Pokrita tripasovna nakladalna cona za strokovne kupce

Udobno se lahko zapeljete neposredno do želenega blaga in ga naložite – zasnova trgovine vrste »drive-in« olajša nakup zlasti večjega in voluminoznega blaga, kot so (vrtni) gradbeni materiali ali vrtni les. Podjetje Schneider ta pristop uporablja tudi v specializirani trgovini. Stranke lahko ob vsakem vremenu potrebno blago udobno prevzamejo na pokriti tripasovni nakladalni površini. Podjetje OHRA je halo izvedlo v obliki regalne hale: pri tem so stebrii regalov hkrati uporabljeni kot nosilna podkonstrukcija za gradnjo hale. Čas projekta je zato krajši in zagotavlja precejšnje stroškovne prednosti. Regalno halo dopolnjujejo konzolni in paletni regali na prostem, kjer je blago zaščiteno pred vremenskimi vplivi z vgrajeno streho. Obe območji povezuje 13 metrov široka streha. Poleg tega je podjetje OHRA namestilo ogrevano halo, ki je zaščitena pred zmrzaljo in v kateri poleg pisarniškega prostora tudi varno skladiščijo gradbene kemikalije in talne obloge.

Območje druge regalne hale
Leta 2013 je podjetje OHRA na zemljišču trgovine z gradbenim materialom zgradilo prvo regalno halo vrste »drive-in«. Da bi lahko zadovoljili vse večje število strank (zasebnih in v specializirani trgovini) in skladiščili še večjo ponudbo specializiranih izdelkov za strokovne kupce, se je podjetje odločilo za gradnjo dodatne regalne hale s podobno konstrukcijo. Okoli 43 metrov dolga in 21 metrov široka hala je bila zgrajena na temeljih šestih vrst regalov. Njihovi osem metrov visoki stebri podpirajo strešno konstrukcijo in zunanje stene. Ogrevano halo je podjetje OHRA izvedlo kot podaljšek z izoliranimi, 60 mm debelimi strešnimi in stenskimi elementi.

Dodatno zunanje skladišče
Dodatno blago je nameščeno v petih 28 metrov dolgih vrstah regalov v zunanjem skladišču; podobno kot v regalni hali so tudi tukaj nameščeni konzolni in paletni regali. Vsaka vrsta regalov nudi tudi podporo strehi s previsom širokim en meter. Med regalno halo in zunanjim skladiščem poteka vozni pas, na katerem lahko stranke prevzamejo svoje blago. Pokrit je s 13 metrov široko streho, ki povezuje regalno halo in zunanje skladišče.

Prilagodljivo skladiščenje težkih bremen
Regali v hali in na prostem se odlikujejo po svoji visoki nosilnosti. Regalne konzole dolžine 1250 milimetrov je mogoče obremeniti do 1,2 tone, nosilnost paletnih regalov pa je do 4,5 tone. Da bi skladišče ustrezalo različnim izdelkom, ki se prodajajo v gradbenem središču Baucentrum Schneider, je podjetje OHRA regale opremilo z mrežastimi rešetkami – tako je mogoče kjer koli na regalu shranjevati vse od vreč s cementom do evropalet.