Skoči na glavno vsebino

Schyns GmbH

Galerija

Regalna hala za trgovino z lesom

Celostna rešitev iz ene roke

Po obsežnem požaru je bilo treba skladiščno halo podjetja Schyns, enega vodilnih trgovcev z lesom v okrožju Rhein-Sieg, v najkrajšem možnem času ponovno postaviti. Schyns stavi pri tem na regalne sisteme OHRA. Kerpenski specialist za konzolne regale je realiziral novogradnjo 3.385 kvadratnih metrov velike regalne hale v celoti. Od prvih načrtov do montaže so bile tako vse gradbene faze v eni roki, tako je lahko bil projekt izpeljan v le sedmih mesecih.

Podjetje Schyns GmbH, ki ima sedež v mestu Siegburg, nudi kot trgovec na debelo in na drobno ponudbo lesa za zasebne in poklicne stranke – od masivnega konstrukcijskega lesa do vrtnih hiš. Lesene izdelke hranijo v regalni hali, ki so jo preko 20 let stalno širili. Iz posameznih regalnih vrst je skozi leta nastala kompletna hala, katera je bila pozneje nadalje podvojena. Tako je lahko celotno skladišče raslo skupaj s podjetjem.

Podjetje Schyns je že vse od začetka stavilo na konzolne regale OHRA. Po eni strani se je sistem izkazal z robustnostjo – vsi nosilni elementi so izdelani iz toplo valjanega železa s polnim profilom. Profili se lahko tako pri udarcih elastično umaknejo in ohranjajo tudi pri grobi skladiščni rabi trajno svoje statične lastnosti. Zraven tega dovoljuje stabilna konstrukcija visoke skladiščne višine – v podjetju Schyns leži najvišja skladiščna raven na višini 6 metrov. Poleg tega pa se konzole regalov OHRA ne privijajo ali varijo na nosilce, ampak vpenjajo. Konzola se lahko pri udarcih s strani viličarja ali blaga umakne in tako ostaneta konzola in blago nepoškodovani. Nosilci regalov so postavljeni v 100 milimetrskem rastru, v katerega se konzole fleksibilno vpenjajo. Prestavljanje konzol poteka povsem brez orodja, tako da je možno regale hitro prilagajati skladiščnim potrebam.

Po požaru regalne hale je podjetje Schyns za postavitev novega skladišča tako ponovno pooblastilo podjetje OHRA. Specialisti iz Kerpna niso le dobavili in sestavili potrebnih regalnih sistemov, ampak so prevzeli tudi načrtovanje celotne novogradnje – od prvih skic do izračuna statike. S tem, ko je podjetje OHRA prevzelo celoten posel za izgradnjo nove hale, je bilo možno zmanjšati projektne čase. Celoten projekt v investicijskem obsegu okrog 1 milijona evrov je bil realiziran v le 7 mesecih.

O podjetju Schyns

Podjetje Schyns je ustanovil Heinrich Schyns kot trgovino z lesom na debelo. 30 let pozneje je poslovanje prevzel njegov sin Karl-Heinz. Karl-Heinz Schyns je bil soustanovitelj kooperacije HolzLand, skladno s tem je bila leta 1985 veleprodaja dopolnjena z maloprodajo. Od leta 2003 vodi podjetje Heiner Schyns, vnuk ustanovitelja. Na 2.000 kvadratnih metrih površine trgovine na drobno se v specializirani trgovini Kantholz skladišči obširna ponudba lesenih izdelkov vse od talnih oblog do lesenih igrač. Trgovina na debelo za lesnopredelovalno obrt predstavlja drugi steber družinskega podjetja, v kateri je danes zaposlenih 15 ljudi.