Skoči na glavno vsebino

Sistema

Galerija

Sistema s konzolnimi regali OHRA realizira največjo gostoto skladišča

Skladišče za dolgo blago – za aluminijaste okenske profile

Specialist za logistiko Sistema srl, Collegno je skupaj s podjetjem OHRA za proizvajalca oken F.T. alluminio srl v italijanskem mestu Volpiano postavil novo skladišče za aluminijaste profile. Po zaslugi polnih jeklenih profilov konzolnih regalov OHRA je bilo možno pri tem doseči za 10 odstotkov višjo kapaciteto skladišča v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami.

F.T. alluminio je del skupine Fresia alluminio spa; skupina razvija in prodaja sisteme za aluminijaste okenske okvire z visoko energijsko učinkovitostjo. Logistični center podjetja se nahaja v mestu Volpiano: Na 22.500 kvadratnih metrih pokrite površine se tukaj popolnoma avtomatsko obrne za približno 4.000 ton aluminijastih profilov letno. Za zagotovitev nadaljnje rasti podjetja in izboljšanje servisa za stranke je podjetje F.T. alluminio pooblastilo strokovnjaka za logistiko Sistema, in sicer med drugim za modernizacijo skladišča za dolgo blago na lokaciji Volpiano.

Za dobavo za to potrebnih regalnih sistemov je podjetje Sistema pooblastilo podjetje OHRA Regalanlagen GmbH – podjetje s sedežem v Kerpnu, Nemčija, je vodilno evropsko podjetje in specialist za konzolne regale. Potem, ko je podjetje Sistema optimiziralo logistične procese in izbralo popolnoma avtomatski žerjav za vskladiščenje in izskladiščenje, so strokovnjaki podjetja OHRA optimizirali konzolno skladišče iz vidika največje možne skladiščne kapacitete.

Pri tem so načrtovalci profitirali po zaslugi stabilnih nosilcev, izdelanih iz polnih jeklenih profilov regalov OHRA, saj je bilo možno tako razpoložljivo višino prostora v celoti izkoristiti. Kljub višini 13,7 metrov stojijo nosilci samostojno v prostoru, tako da žerjav ni oviran – kljub temu največja dovoljena upognitev 1/200 na vrhu nosilcev tudi pri polni obremenitvi ni presežena. Zraven tega je bilo možno po zaslugi stabilnih nosilcev v primerjavi s prvotnim načrtom – in ponudbami konkurence – integrirati dodatno, enostransko regalno vrsto. To ustreza dodatku skladiščne kapacitete za približno 10 odstotkov.

Skupaj je podjetje Sistema realiziralo 30 regalnih vrst z dvostranskimi in 5 vrst z enostranskimi konzolnimi regali. V 17 posameznih skladiščnih ravneh s 550 milimetrov dolgimi konzolami je možno skladiščenje skladiščnih enot dolžine do 6.500 milimetrov in mase približno 500 kilogramov. S skupaj izpeljanim projektom sta lahko podjetji Sistema in OHRA za podjetje Fresia alluminio realizirali visoko skladiščno gostoto na zmanjšani površini.

O podjetju Fresia alluminio spa

Podjetje Fresia alluminio je bilo ustanovljeno pred več kot 40 leti. Danes je italijansko podjetje s sedežem v Torinu vodilno podjetje na področju energijsko učinkovitih aluminijastih oken in vrat. Okrog 90 zaposlenih ustvari promet v višini več kot 30 milijonov evrov.Zraven logističnega centra v mestu Volpiano, kjer imajo tudi proizvodnjo, ima podjetje podružnico tudi v mestu Vado Ligure.

O podjetju OHRA

Podjetje OHRA Regalanlagen GmbH s sedežem v Kerpnu pri Kölnu nudi skladiščne in regalne sisteme med drugim za trgovine z gradbenim materialom, kovinami in kovinskimi proizvodi ter lesno industrijo. OHRA, vodilno podjetje v Evropi in specialist za konzolne regale, je med drugim razvila samovarovalno, vpenjalno konzolo, ki je danes merilo za vse konzolne sisteme. Ob udarcih se umakne in s tem ostane nepoškodovano tudi skladiščno blago. OHRA uporablja za svoje regalne sisteme izključno toplo valjano normirano gradbeno železo s polnim profilom. Danes nudi OHRA, v trdnem partnerstvu z izbranimi dobavitelji skladiščne in transportne tehnike, kompletne sistemske rešitve v povezavi s konzolnimi in paletnimi regali, tudi kot celostni izvajalec. Sem spadajo tudi avtomatizirane rešitve s krmilnimi napravami za regale, komisionirnimi postajami, prosto nastavljivo programsko opremo za upravljanje skladišča in kontrolniki pretoka materiala. OHRA je z lastnimi prodajnimi pisarnami zastopana v 13 evropskih državah.