Skoči na glavno vsebino

Solvaro

Galerija

Vsako stiskalno orodje ima svoj prostor

Podjetje Solvaro, ki se ukvarja zlasti s proizvodnjo komponent iz perforirane pločevine, je na sedežu v Szekszárdu na Madžarskem za varno skladiščenje svojih orodij za globoko vlečenje namestilo regale za težka bremena podjetja OHRA. Predale je mogoče individualno oblikovati glede na mere vsakega orodja, ki tehta do sedem ton. Zaradi prilagojene konstrukcije regala so orodja za globoko vlečenje ves čas zaščitena pred poškodbami. Ker ima vsako orodje dodeljeno svoje stalno mesto, ga je mogoče hitro in preprosto vzeti z regala in prepeljati do stiskalnice za globoko vlečenje.

Orodja za globoko vlečenje so draga, po meri izdelana orodja in naložbe vanje hitro dosežejo šestmestni znesek. Vsako orodje za globoko vlečenje je namreč razvito in izdelano posebej za vsako komponento iz pločevine, ki jo naroči stranka. Poleg tega pa morajo izdelana orodja za globoko vlečenje zagotavljati učinkovito uporabo pri serijski proizvodnji s čim krajšim časom opremljanja.

Podjetje Solvaro je prav v ta namen za svoje stranke uredilo najsodobnejše skladišče za skladiščenje orodij za globoko vlečenje. Podjetje OHRA je novi posebni regal zasnovalo tako, da je mogoče razdelke regala individualno oblikovati glede na velikost orodja. Tako je vsakemu orodju dodeljeno stalno mesto, kar poenostavi dostop. Podjetje OHRA je namestilo skupaj dva regala z dvojno in enega z enojno globino. Regali so dolgi od 9 metrov do 11 metrov in visoki 5,5 metra, njihova nosilnost pa znaša od 6000 kilogramov do 7000 kilogramov.

V primerjavi z alternativnim skladiščenjem na tleh lahko podjetje Solvaro z novim regalnim sistemom na razpoložljivem prostoru skladišči bistveno več orodij za globoko vlečenje. Še pomembnejši pa je neposreden in hiter dostop do vsakega orodja: S posebnim viličarjem podjetja Combilift, nabavljenim posebno za orodja za globoko vlečenje, je mogoče težka orodja preprosto dvigniti z regala in jih prepeljati neposredno do stiskalnice za globoko stiskanje. Hkrati je orodje za globoko vlečenje zaradi prilagojene konstrukcije regala ves čas zaščiteno pred poškodbami.