Skoči na glavno vsebino

team baucenter

Galerija

Paletni in konzolni regali za gradbeni material

Visoka kakovost po zaslugi individualnih regalnih sistemov v trgovini team baucenter

Trgovsko podjetje team baucenter v mestu Eggebek, vodilno na področju trgovine z gradbenim materialom v Severni Nemčiji, je z novo skladiščno halo bistveno povečalo kakovost svojega skladiščenja blaga. Izdelki so zdaj zaščiteni pred vremenskimi vplivi; posameznim izdelkom individualno prilagojeni konzolni in paletni regali kerpenskega skladiščnega specialista OHRA zmanjšujejo poškodbe skladiščenega blaga.

Doslej je gradbeni center skladiščil gradbeni material v le deloma pokritem skladišču. Zraven tega je bil do 13 metrov dolg les skladiščen na regalih na prostem. Pokrite skladiščne kapacitete so bile le majhne, les je bil deloma izpostavljen vremenskim vplivom. Pri ravnanju z blagom v blokih je vedno znova prihajalo do poškodb izdelkov.

Zato se je trgovina team baucenter odločila, da bo z novo skladiščno halo izboljšala kakovost skladiščenja: Hala nudi več prostora za širši nabor izdelkov in omogoča združitev celotne ponudbe – osnova za kratke poti pri komisioniranju. Predvsem pa se lahko zdaj z novo halo izdelki skladiščijo pod streho, prav tako pa poteka natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov zaščiteno pred vremenom.

Pomembna komponenta za dvig kakovosti skladišča so regali podjetja OHRA Regalanlagen GmbH: Po zaslugi modularnega koncepta regalnih sistemov so bili lahko slednji natančno prilagojeni posamezni vrsti izdelkov, s čimer se lahko najrazličnejši izdelki optimalno skladiščijo. S tem je možno občutno zmanjšati ali celo povsem preprečiti obrabo, poškodbe in uničenje skladiščenega blaga.

Strokovnjaki podjetja OHRA so zraven tega namestili 17 vrst paletnih regalov (s po ca. 130 paletnimi mesti) in deset vrst s konzolnimi regali. Regali so visoki 7,5 metrov in dolgi med 27 in 31 metri. Odvisno od izdelka poteka skladiščenje med štirimi in petimi ravnmi. Upravljanje poteka preko električnih in večsmernih viličarjev.

Montažo celotne regalne naprave je OHRA opravila v le treh tednih. Podjetje team baucenter je v nov regalni sistem, ki je v uporabi od decembra 2012, investiralo skupaj 320.000 EUR.

O podjetju team baucenter

Kar se je v mestu Eggbek leta 1974 začelo s prodajo cementa in vijakov, se je do danes razvilo v trdno veličino in stičišče tako za gradbena podjetja kot tudi za privatne stranke. Na skupaj 20 lokacijah je dejavnih na stotine zaposlenih podjetja team baucenter, ki stranke spremljajo že od samega začetka gradbenega projekta. Podjetje, zdaj že vodilno na trgu v Severni Nemčiji, opravlja v mestu Eggebek vele in maloprodajo gradbenega materiala in ima na tej lokaciji specializirano trgovino in vrtni center. 79 tukaj zaposlenih ustvari skupaj 27 milijonov evrov prometa.