Skoči na glavno vsebino

Thermowave

Galerija

Družba THERMOWAVE za ogrevalno tehniko pripada k vodilnemu mednarodnemu trgovcu na področju ploščatih izmenjevalnikov toplote.

Ploščati izmenjevalnik toplote se sestoji iz kovanih profilnih plošč, katere so med fiksno stoječo in gibljivo ploščo, z nateznimi vijaki sestavljene. Takšen izmenjevalnik toplote se uporablja npr. za hlajenje razstopin v sistemu za globoko hlajenje, ali pri sterilizaciji pitne vode. V glavnem so takšni izmenjevalniki toplote potrebni za proizvajanje določenih temperatur, bodisi na področju globokega zmrzovanja, kot tudi proizvodnji vročine s paro. Zagotovo so procesi izmenjevanja toplote velikega pomena predvsem v kemijski panogi, klima tehniki in v živilski industriji.

Za izdelavo teh aparatur se uporablja pločevina, ki se dobavlja v kolutih in se mora do končne proizvodnje nekje skladiščiti. Koluti imajo glede na namen različne dimenzije in teže.

Za skladiščenje kolutov so se pri firmi TERMOWAVE odločili za robustne OHRA konzolne regale. Specialne OHRA nosilne konzole imajo nosilnost tudi do 15 t in so primerne za skladiščenje težkih kolutov. Vstavljanje in odvzemanje kolutov iz regala poteka s teleskopsko C-kljuko. Tako se kolut prenese direktno iz regala k rezilni napravi. Tam se pločevina razreže na določene plošče za nadaljno obdelavo npr. kovanje na stiskalnici.

Dodatno se lahko v robustnih konzolnih regalih poleg surovin skladiščijo tudi prirobnice. Te prirobnice se potrebujejo za priključek na izdelanem izmenjevalniku toplote. Na en izmenjevalnik se uporabijo štiri prirobnice. Zaradi tega je potrebno imeti na skladišču vedno dovolj veliko zalogo teh prirobnic.