Skoči na glavno vsebino

thyssenkrupp Materials Hungary

Galerija

Visokotehnološki skladiščni sistem za učinkovit izkoristek površin

Namesto večje skladiščne hale s fiksnimi regali se je podjetje thyssenkrupp Materials Hungary odločilo, da svoje novo skladišče za plošče iz umetne mase opremi s sistemom pomičnih regalov podjetja OHRA. Tako je lahko vodilno podjetje za distribucijo jekla, lahkih in barvnih kovin ter umetnih snovi na Madžarskem občutno povečalo svoje skladiščne zmogljivosti.

Večja ponudba izdelkov za nove zahteve na trgu

Doslej je podjetje thyssenkrupp Materials Hungary do 13 metrov dolge in 2.100 milimetrov široke plošče iz umetne mase skladiščilo na klasičnih konzolnih regalih, ki so pritrjeni na tleh. Podjetje se je odločilo podvojiti svoje skladiščne zmogljivosti, da bo lahko svojim približno 4.000 partnerjem zagotovilo zanesljivo in hitro dobavo, jim ponudilo občutno večjo raznolikost izdelkov ter se tako prilagodilo spreminjajočim se zahtevam na trgu. Gradnja nove skladiščne hale je bila zato neizogibna. Ker so kljub temu želeli ohraniti čim manjšo prostornino novogradnje in zagotoviti čim nižje stroške gradnje, se je podjetje thyssenkrupp Materials Hungary odločilo, da halo opremi s sistemom pomičnih regalov podjetja OHRA.

50-metrski regal na pomičnem vozičku

V hali so trije enostranski konzolni regali, ki so trdno nameščeni na tla, ter trije dvostranski regali, ki so nameščeni na pomičnih vozičkih. S pomikanjem vozičkov do kompaktnega skladiščnega bloka je vedno odprt zgolj en hodnik za upravljanje s štiripotnim viličarjem – tako je prostor vedno izjemno dobro izrabljen. Vsak od pomičnih regalov je dolg skoraj 50 metrov in visok 6,5 metra. Pet skladiščnih ravni je sestavljenih iz 2,1 metra dolgih regalnih konzol, vsaka od njih pa ima nosilnost do 800 kilogramov. Skupno je tako vsaka šasija obremenjena z do 528 tonami. Kljub tej obremenitvi se pomični vozički pomikajo s hitrostjo približno 4 metre na minuto – tako ni treba dolgo čakati, da se 4,59 metra širok prehod odpre.

Hitrejši dostop do več izdelkov

S sistemom pomičnih regalov je podjetje thyssenkrupp Material Hungary zagotovilo izjemno kompaktno skladiščenje. Hkrati se je podvojila tudi skladiščna zmogljivost in povečal portfelj izdelkov. S kombinacijo konzolnih regalov in relativno visoke hitrosti pomičnega vozička je omogočen hiter dostop do posameznih, točno določenih izdelkov.

 

O podjetju thyssenkrupp Materials Hungary:

thyssenkrupp Materials Hungary je vodilno podjetje za distribucijo jekla, lahkih in barvnih kovin ter umetnih snovi na Madžarskem. S široko paleto izdelkov, različnimi možnostmi obdelave materialov, visokimi skladiščnimi zmogljivostmi in distribucijsko mrežo, ki je razširjena po vsej državi, podružnica podjetja thyssenkrupp AG dobavlja podjetjem na Madžarskem. Poleg tega podjetje thyssenkrupp Materials Hungary svojim strankam nudi rešitve na enem mestu, saj svoje izjemne zmogljivosti dobave materialov dopolnjuje tudi z drugimi storitvami. Na zalogi imajo vedno več kot 3.200 izdelkov, ki jih odpremijo v roku 24 ur od prejema naročila.