Skoči na glavno vsebino

Trend Hout

Galerija

Šest tovornjakov, polnih jekla

Z novim logističnim centrom v Hattemerbroeku na Nizozemskem je podjetje Trendhout doseglo bistveno večje skladiščne zmogljivosti in višjo učinkovitost logistike. Proizvajalec ekskluzivnih vrtnih lop se je odločil za regalne sisteme podjetja OHRA. Specialist za visoko zmogljive regale je v samo dveh tednih vgradil količino jekla, ki ustreza šestim polno naloženim tovornjakom – tako je nastal regalni sistem s 390 metri konzolnih regalov in prostorom za shranjevanje 1.422 palet.

Zahteva po večji učinkovitosti in zmogljivostih
Pred tem so bile zaloge – nadstreški, vrtne lope, okna in vrata, drsne steklene stene in les – shranjene na decentraliziranih lokacijah. Komisioniranje je bilo ustrezno zamudno in je zahtevalo veliko truda, skladiščenje pa je zaradi nizke višine prejšnjih regalov zavzemalo razmeroma veliko prostora. Vendar sta učinkovitost in skladiščna zmogljivost prejšnjih skladišč zaradi pozitivnega poslovnega razvoja podjetja Trendhout dosegli svoje meje. Zato se je podjetje odločilo za gradnjo novega logističnega centra v Hattemerbroeku.

Postavitev sistema po meri
Podjetje Trendhout je za izvedbo regalnega sistema za novi logistični center pooblastilo podjetje OHRA, ki je že več kot 40 let eden vodilnih na evropskem trgu na področju visoko zmogljivih regalov. Strokovnjaki za logistiko podjetja OHRA so v tesnem sodelovanju s podjetjem Trendhout razvili postavitev, ki je na razpoložljivem prostoru maksimalno povečala skladiščne zmogljivosti. Rezultat je bila kombinacija konzolnih in paletnih regalov.

Visoka izraba površine
Zasnova skladišča z ozkimi prehodi omogoča visoko izkoriščenost površine, vodila na nogah regalov pa olajšajo manevriranje viličarjev po prehodih. Zaradi visokozmogljive konstrukcije iz vroče valjanih jeklenih profilov s polnimi stenami je mogoče z regali v celoti izkoristiti tudi višino prostora: paletni regali dosegajo višino 6600 milimetrov, konzolni regali pa 6080 milimetrov.

Pripravljenost na nadaljnjo rast
Z novim regalnim sistemom je podjetje Trendhout pripravljeno na nadaljnjo rast: na voljo je bistveno več skladiščnih zmogljivosti, učinkovitost in čas, potreben za komisioniranje, sta bistveno izboljšana, zaloge so zdaj urejene in pregledne, povečala pa se je tudi zanesljivost dobav.