Skoči na glavno vsebino

Ubrankovics

Gallerie

1.000 kubičnih metrov lesa na direktnem dosegu

Ubrankovics, eden izmed najbolj znanih proizvajalcev montažnih hiš na Madžarskem, je namestil pet novih vrst konzolnih regalov OHRA. To je za zdaj zadnja stopnja nenehnega izboljšanja skladiščnih zmogljivosti: Trenutno 13 vrst regalov, visokih do 5,5 metrov, nudi mesto 1000 kubičnim metrom lesa. Nadgradnja regalnega sistema je bila osnova za povečanje zmogljivosti v proizvodnji; tako se lahko zdaj nov CNC strojni park stalno oskrbuje s surovim materialom iz skladišča. Velika zaloga zagotavlja zanesljivo oskrbo proizvodnje; poleg tega skladiščenje v konzolnih regalih namesto na tleh znatno izboljša skupno produktivnost.

Potreba po skladiščni zmogljivosti raste
Sprva je Ubrankovics skladiščil do 13 metrov dolge tramove in gradbene elemente, potrebne za proizvodnjo, na tleh zunaj obrata. Ker so bili kosi naloženi eden na drugega, je bil dostop do posameznih komponent težaven in zamuden. Predvsem pa so zmogljivosti te oblike skladiščenja pri stalno rastoči proizvodnji hitro dosegle svoje meje. Da bi na obstoječi zunanji površini ustvarili večjo skladiščno zmogljivost, so se pri Ubrankovicsu odločili, da bodo skladanje v blokih nadomestili z nalaganjem na konzolne regale.

Za ta namen je podjetje izbralo skladiščno rešitev podjetja OHRA, ki je vodilno na evropskem trgu za konzolne regale. Zahvaljujoč gibljivim regalnim konzolam z nastavljivo višino omogočajo regali preprosto nastavljanje skladiščne višine; vitka konstrukcija iz odpornih toplo valjanih jeklenih profilov je osnova za kompaktno skladiščenje na majhni površini. Ker so regali izdelani iz polnega materiala, se tudi ni potrebno bati prikrite tvorbe rje.

Stalna povečanja proizvodnje
Regali, nameščeni pri Ubrankovicsu, so visoki do 5,5 metrov, vsaka regalna konzola nosi do 800 kilogramov bremena. Prve vrste regalov so prišle v uporabo že leta 2016, od takrat se ta sklop stalno nadgrajuje. Skupno je v uporabi trenutno 13 vrst regalov, na katere nalagajo material dva štiripotna viličarja in en bočni viličar.

S stalnim nadgrajevanjem skladiščnih zmogljivosti in znatno lažjim dostopom do materiala v primerjavi s skladiščenjem na tleh je bila lahko učinkovitost skladiščenja občutno povečana. Poleg tega velika skladiščna zaloga približno tretjine letne potrebe po lesu zagotavlja stalno in zanesljivo oskrbo proizvodnje. V celoti gledano se je lahko s pomočjo skladiščenja na konzolnih regalih skupna produktivnost podjetja neprekinjeno višala.

O podjetju Ubrankovics Kft.:
Družinsko podjetje Ubrankovics Kft je bilo ustanovljeno leta 1990 in je danes eden izmed najbolj znanih proizvajalcev montažnih hiš v lesni izvedbi na Madžarskem. Podjetje s sedežem v Ágfalvi načrtuje, proizvaja in montira brunarice in energijsko varčne hiše velikih površin na Madžarskem, Slovaškem in v Avstriji. Posebno pozornost posvečajo okolju prijaznim arhitekturnim rešitvam, ki uporabljajo tradicionalne surovine in predstavljajo tradicionalne vrednote. Leta 2011 je podjetje od inštituta Holzforschung Austria, ki je eden izmed najbolj znanih inštitutov za certifikacijo v EU, kot prvi madžarski proizvajalec prejelo Evropsko tehnično dovoljenje (ETA-11/0279).