Skoči na glavno vsebino

Ulma

Galerija

Opažne plošče brez upogibanja

Podjetje ULMA Construction, eden vodilnih dobaviteljev opažnih sistemov in sistemov gradbenih odrov, je z namestitvijo konzolnega regala podjetja OHRA na prostem hitro ustvarilo nove skladiščne zmogljivosti za opažne plošče. Vezane plošče so v 58 metrov dolgem zunanjem regalu zaščitene pred vremenskimi vplivi z vgrajeno streho in obloženo zadnjo steno. Da bi lahko skladiščili plošče različnih velikosti, ne da bi se te upognile, je podjetje OHRA ustrezno prilagodilo razdalje med stojali regala, ki se znotraj regala tudi razlikujejo.

Neučinkovito talno skladiščenje
Podjetje ULMA Construction večino prihodkov ustvari z oddajanjem opažnih sistemov in sistemov gradbenih odrov. To pomeni, da ima odločilno vlogo vzdrževanje elementov – samo če so vsi deli vedno v brezhibnem stanju, je mogoče zagotoviti vlivanje betona brez napak in nemoteno oskrbo gradbišča z opažnimi elementi. Podjetje ULMA ima zato vedno na zalogi do 20.000 kvadratnih metrov prevlečenih vezanih plošč, ki jih je mogoče uporabiti za popravilo in obnovo opažnih sistemov. Do zdaj so plošče skladiščili na tleh. Vendar je to v industrijski hali zavzelo veliko prostora in je pomenilo, da je bilo treba vezane plošče vsakič premikati z viličarjem, da bi dosegli plošče, ki so ležale za njimi. Zaradi tega je bilo celotno stanje v skladišču neurejeno in neučinkovito.

Zunanji regali ustvarjajo prostor v industrijski hali
Podjetje ULMA je zato uvedbo novega sistema betonskih opažev v Nemčiji izkoristilo kot priložnost za ureditev novega skladišča za vezane plošče. Zunanji konzolni regal je bil najhitrejša in najpreprostejša rešitev za ustvarjanje dodatne skladiščne površine v kratkem času. Skladno z gradbenimi predpisi v zvezni deželi Hessen je bilo mogoče izdelati konzolni regal, visok več kot šest metrov in dolg 58 metrov, ne da bi bilo treba dolgo čakati na gradbeno dovoljenje ali dovoljenje za postavitev.

Vgrajena, dva metra globoka streha in zadnja stena, obložena s trapezno ploščo, ščitita shranjene vezane plošče pred vremenskimi vplivi. Eden od izzivov je bil, da so plošče velike od 3,3 × 2,4 metra do 0,6 × 0,3 metra. Da bi preprečili upogibanje plošč med skladiščenjem, je podjetje OHRA prilagodilo razdalje med stojali, ki se znotraj regala tudi razlikujejo: razdalja med 26 stebri je 1000 milimetrov, med preostalimi 27 stojali pa 1200 milimetrov. Tako je mogoče varno skladiščiti vse oblike in dobro izkoristiti prostor.

Učinkovita razširitev skladiščne površine
Veliki regal je bilo mogoče izdelati v šestih mesecih, ne da bi to oviralo delovanje podjetja. Z novim regalnim sistemom je podjetje ULMA učinkovito razširilo svoje skladiščne površine in ustvarilo urejeno skladišče za vezane plošče.