Skoči na glavno vsebino

van Deuveren

Galerija

Barvno usklajeno

Nizozemsko podjetje za trgovanje z lesom van Deuveren se je pri gradnji novega sedeža podjetja odločilo za regalne sisteme podjetja OHRA. Poleg tehničnih lastnosti je bila odločilni dejavnik možnost individualne barvne sheme regalov. Tako fasade različnih zgradb ter notranji in zunanji regali v enakih barvah tvorijo harmonično celoto, ki odraža modernost in kakovost storitev podjetja »Houthandel van Deuveren«. 

Podjetje je bilo ustanovljeno pred 25 leti in je eden vodilnih distributerjev lesnih izdelkov v regiji Overijssel. Ker je prejšnja lokacija izčrpala svoje zmogljivosti in skladiščnih zmogljivosti ni bilo več mogoče razširiti, zaradi lokacije v stanovanjskem območju pa je bil otežen tudi dostop, se je podjetje van Deuveren odločilo za selitev na novi sedež v Dedemsvaart.

Preverjen regalni sistem

Ker je podjetje van Deuveren že imelo pozitivne izkušnje z regali podjetja OHRA, je tudi novi sedež podjetja opremilo z regalnimi sistemi vodilnega evropskega proizvajalca konzolnih regalov. Podjetje OHRA izdeluje stebre in regalne konzole iz vroče valjanih jeklenih profilov IPE s polnimi stenami, kar pomeni, da konzolni regali ostanejo trajno stabilni tudi ob polni obremenitvi ter zagotavljajo visoko raven varnosti za osebje in stranke. Podjetje OHRA regale vedno izdela individualno glede na zahteve stranke – pri podjetju van Deuveren to ne velja samo za dimenzije in nosilnost, temveč tudi za barvo. 

Antracitna, ognjeno rdeča ali svetlo siva barva

Regali za zunanja območja so bili pobarvani v barvi RAL 7016 »antracit«. Ujemajo se z barvno shemo fasade hal, med katerimi so nameščeni. Okenski okvirji hal in jeklena konstrukcija glavne stavbe so pobarvani v barvi RAL 3000 »ognjeno rdeča«. Ta barva pa je uporabljena tudi na regalih v notranjosti te zgradbe. V tretjem kompleksu, kjer se skladiščijo predvsem izdelki za strehe in fasade, so regali v svetlo sivi barvi (RAL 7035). 

Celostna zasnova ali funkcija signalizacije

OHRA standardno ponuja svoje regale v barvah RAL 5015, 2002, 3000, 6011 in 7035, vendar so na voljo tudi druge barve. Barve so nanesene v obliki visokokakovostne prašne barve, ki ščiti material in je bistveno trajnejši od tekočih premazov. »Podjetja se vse pogosteje odločajo za individualno barvno shemo,« pravi Berry Vanneer, vodja prodaje podjetja OHRA Nizozemska. Tako je mogoče uporabiti grafično podobo podjetja in ustvariti usklajeno celostno podobo za stranke in obiskovalce. Individualna barvna shema pa ni dobra izbira samo z vidika dizajna, temveč ima tudi praktične prednosti, kot poroča Berry Vanneer: »Na primer, podjetja regale različnih barv uporabljajo tudi za označevanje različnih nosilnosti regalov ali kot kažipote za lažjo logistiko.«