Skoči na glavno vsebino

Galerija

Cantilever racking for timber storage
Cantilever racking with roof
Cantilever racking with roof
Cantilever racking galvanised for outside storage
Cantilever racking for outside storage
Cantilever racking with galvanised arms
Cantilever racking

Veliko jekla za strokovnjake za les

Podjetje Van Dorp Hout je s številnimi različnimi konzolnimi regali podjetja OHRA rešilo izziv, kako pri nespremenjeni skladiščni površini še naprej hitro in ustrezno oskrbovati svojo hitro rastočo mrežo strank z blagom. Vodilni strokovnjak za vrtni les v regiji Randstad na Nizozemskem je v letih 2019 in 2020 namestil konzolne regale različnih višin in deloma pokrite s streho, njihova skupna dolžina pa znaša več kot 240 metrov. Tako je zdaj mogoče kupce hitreje in učinkoviteje oskrbeti z želenim blagom. Z regali je podjetje Van Dorp Hout svoje skladiščne zmogljivosti na izbranih območjih povečalo tudi za 40 odstotkov.

Veliko prostora za dodatne skladiščne zmogljivosti

Doslej je podjetje Van Dorp Hout na teh območjih lesene sklade dolžine od enega do osmih metrov skladiščilo na tleh v dolgih vrstah. Ker so deske, bruna in letve s skladov jemali ročno, ti niso mogli biti višji od enega metra in pol, zato je v zgornjih delih skladiščnih prostorov ostajalo veliko neuporabljenega prostora.

 

S streho ali brez na različnih višinah

Ker se je mreža strank v zadnjih letih hitro povečala, notranjih in zunanjih skladiščnih površin v velikosti 18.000 kvadratnih metrov pa ni bilo mogoče razširiti, so se v podjetju Van Dorp Hout svoje skladiščne zmogljivosti odločili povečati s konzolnimi regali podjetja OHRA. Podjetje je že leta 2019 namestilo pet metrov visoke konzolne regale s streho v dolžini 48 metrov in druge nižje konzolne regale različnih višin v dolžini 55 metrov. Leta 2020 so namestili še dodatne regale: 48 metrov regalov višine pet metrov s streho za zaščito skladiščenih lesenih izdelkov pred vremenskimi vplivi, 20 metrov regalov iste višine brez strehe in okoli 70 metrov konzolnih regalov z višinami 22,5 metra. Leta 2021 je sledilo dodatnih 110 metrov regalov podjetja OHRA: nadaljnjih 40 metrov s pet metrov visokimi regali s streho in vrsta različnih manjših regalov brez strehe.

Hitrejši dostop do več izdelkov

»Podjetje OHRA poznamo že od leta 2010. Od takrat smo veliki ljubitelji tega zelo preprostega in robustnega regalnega sistema,« pravi direktor podjetja Van Dorp Hout Henk-Arie Schra. »Poleg tehničnih značilnosti zelo cenimo tudi preprosto strukturo regalov.« Zaposleni v podjetju Van Dorp Hout so tako brez težav sami sestavili nizke regale – čeprav so morali ti strokovnjaki za les delati z jeklom, torej z materialom, ki ga niso najbolj vajeni. Težke visoke regale so namestili monterji podjetja OHRA. Danes podjetje Van Dorp Hout dnevno potrebno blago skladišči na spodnjih policah, dolgoročno skladiščeno blago pa na zgornjih policah. Poleg tega za uskladiščenje in izskladiščenje blaga uporabljajo štiripotne in preproste viličarje. Lesene izdelke je tako mogoče veliko učinkoviteje skladiščiti. Podjetje Van Dorp Hout s tem ni samo pridobilo dovolj prostora za še večjo količino izdelkov, pač pa je lahko svojo ponudbo še razširilo.