Skoči na glavno vsebino

Wienerberger

Galerija

cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized
cantilever racking system, galvanized

Wienerberger: Močne konzole za armature

Podjetje Wienerberger s.r.o., ki je del skupine Wienerberger in ima sedež v kraju Češke Budejovice, je s konzolnimi regali OHRA občutno izboljšalo učinkovitost svojega zunanjega skladišča za armature. Doslej so armature in armaturna jekla odlagali na tla. Z uporabo izjemno robustnih konzolnih regalov z visoko nosilnostjo so lahko povečali zmogljivost zunanjega skladišča ter hkrati omogočili hitrejši dostop do potrebnega materiala in izboljšali preglednost zalog.

Podjetje Wienerberger s.r.o. proizvaja gradbene elemente sistema glinenih opek Porotherm v šestih obratih na Češkem. Sem spadajo tudi tramovi in stropni nosilci za opečne strope Porotherm. Jeklene armature, ki so potrebne za njihovo proizvodnjo, so doslej odlagali na tla v zunanjem skladišču. Takšen sistem skladiščenja je zavzemal veliko prostora, poleg tega pa je bil onemogočen hiter dostop do pravega materiala.

Ker so želeli povečati učinkovitost logistike in proizvodnje, so v podjetju Wienerberger na prostem namestili konzolne regale OHRA s skupno dolžino 64 metrov. Regalni sistem OHRA prepričuje predvsem s svojo robustnostjo in stabilnostjo: ker OHRA vse nosilne elemente regalov izdeluje izključno iz polnostenskih jeklenih profilov, zagotavljajo visoko nosilnost ob hkratni vitki konstrukciji. Podjetje OHRA pa je regale tudi natančno prilagodilo potrebam podjetja Wienerberger, tako da omogočajo varno in učinkovito skladiščenje številnih raznovrstnih izdelkov najrazličnejših dimenzij.

Regali pri višini 4540 milimetrov omogočajo do deset skladiščnih ravni. Ker so nekatere regalne konzole vpete prilagodljivo in niso z vijaki pritrjene na stojala, je mogoče število skladiščnih ravni in razmik med njimi prilagajati preprosto ter brez orodja. Vsaka od 1200 milimetrov dolgih regalnih konzol pri tem zagotavlja nosilnost do 660 kilogramov.

Z ureditvijo zunanjega skladišča s konzolnimi regali OHRA je podjetje Wienerberger s.r.o. zagotovilo občutno hitrejši dostop do materialov, ki so potrebni za proizvodnjo. Zdaj ni več treba nepotrebnega časa vlagati v pretovarjanje armatur, celotno rokovanje pa je močno poenostavljeno. Hkrati pa skladiščenje materiala v konzolnih regalih zagotavlja bistveno boljši pregled nad zalogami.

 

O podjetju Wienerberger s.r.o.:

Podjetje Wienerberger s.r.o. na Češkem deluje že od leta 1992 in spada v skupino Wienerberger. Podjetje Wienerberger je proizvajalec in distributer ekološkega in gospodarnega gradbenega materiala iz gline za celoten zunanji ovoj stavb.S proizvodnimi obrati na 201 lokaciji v 30 državah velja skupina Wienerberger za največjega proizvajalca opeke po vsem svetu. Češka podružnica ima sedež v kraju Češke Budejovice, od tam pa upravlja proizvodnjo in distribucijo različnih proizvodov za sisteme Porotherm za visoko gradnjo. V šestih obratih proizvajajo opeko Porotherm za zunanje in notranje zidove, stropne sisteme in stropne nosilce Porotherm. Za zahtevnejše kupce je na voljo klinker fasadna opeka, fasadni sistem Terca in opeka za tlakovanje Penter.